Informatii

Spaima de DNA se face resimtita in consiliul local

12.05.2007 ⋅ 0 comentarii

* Două proiecte referitoare la atribuiri de terenuri au căzut la vot

Şedinţa de consiliu local de ieri, cu 16 puncte pe ordinea de zi a fost una destul de furtunoasă. Ruperea alianţei, precum şi spaima de DNA, se face din ce în ce mai resimţită, consilierii, arătându-se mult mai interesaţi asupra proiectelor de hotărâri pe care le votează. Drept urmare, cum nu s-a mai întâmplat de foarte multă vreme, două proiecte de hotărâre au căzut la vot.
Teren pentru biserică
Primul proiect care a fost îndelung dezbătut de către aleşii locali a fost cel referitor la transmiterea în folosinţă gratuită a unui teren neproductiv, în suprafaţă de 23.401 metri pătraţi, situat în municipiul Arad, Calea 6 Vânători FN, către Asociaţia „Biserica Metanonia” Arad. Pe acest teren urma construirea unui centru de cultură şi educaţie creştină, care să cuprindă o biserică şi parcări, construcţii care nu vor depăşi 30 % din terenul atribuit în folosinţă, construirea unor spaţii destinate unor activităţi şi programe social – educative şi sportive, atât pentru tineret cât şi pentru adulţi, construcţii care nu vor depăşi 15 % din terenul atribuit în folosinţă, precum şi amenajarea unui parc public pe o suprafaţă de 55% din terenul atribuit în folosinţă.
Termenul pentru care acest teren era transmis în folosinţă gratuită era de 49 ani, cu posibilitatea prelungirii termenului, la solicitarea primitorului, în speţă, Asociaţia. Totodată, primitorul trebuia să se oblige să dezafecteze rampa de gunoi existentă, să transporte materialele rezultate în locuri autorizate pe cheltuială proprie; să obţină documentaţiile de urbanism şi avizele necesare pentru toate lucrările executate inclusiv pentru amenajarea parcului public, pe cheltuială proprie.
Pentru construcţiile prevăzute: biserică, parcări şi spaţii activităţi sportive şi social – educative, începerea execuţiei lucrărilor în termen de 2 ani şi finalizare în 6 ani de  la semnarea prezentului contract, iar pentru amenajarea parcului public termenul de începere a lucrărilor era 1 an şi finalizarea în 2 ani de la semnarea prezentului contract.
Primăria susţinea faptul că terenul solicitat pentru atribuire este în prezent o rampă neautorizată de deşeuri provenite din construcţii. Astfel, având în vedere costurile ridicate pe care le-ar implica dezafectarea rampei de gunoi de către administraţia locală, hotărârea de consiliu ar fi benefică.
Nu au fost de acord
Totuşi, o mare parte a consilierilor locali nu a fost de acord cu acest proiect de hotărâre, cel puţin nu în forma în care a fost întocmită, spunând că suprafaţa dată în folosinţă în mod gratuit este mult prea mare şi acest lucru ar fi o nedreptate pentru celelalte biserici, dar şi pentru alţi doritori de terenuri. Astfel, câţiva dintre aceştia au făcut amendamente, unii pentru cedarea doar a 10.000 de metri pătraţi, alţii pentru 4.000 de metri pătraţi. Însă pentru că aleşii locali nu s-au putut pune de acord în nici un fel, înainte de a se supune la vot amendamentele executivul a cerut o pauză de 15 minute pentru consultare. Nici după pauză lucrurile nu s-au rezolvat, amendamentele căzând la vot rând pe rând. În final s-a supus şi proiectul de hotărâre la vot aşa cum a fost întocmit iniţial, dar, cum era de aşteptat, a căzut cu brio, urmând a fi scos din nou la vot într-o următoare şedinţă de consiliu.
Alt proiect căzut cu brio
Un alt proiect care a căzut s-a referit la propunerea de împroprietărire a unui veteran de război cu teren intravilan, conform legii nr. 44/1994. Nici cu acesta consilierii nu au fost de acord, invocând concret două motive. În primul rând pentru că declaraţia notarială nu a fost întocmită de veteranul de război în cauză anul acesta, iar în al doilea rând pentru că, după cum spuneau unii dintre aceştia, nu este corect să i se dea unui singur veteran de război teren pe strada Oituz, din moment ce la toate celelalte împroprietăriri făcute până acum terenurile s-au dat în afara municipiului. După o serie de contraziceri între executiv şi consilieri proiectul a căzut cu opt voturi „pentru” şi nouă abţineri.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N.B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro