Informatii

Piata Miorita, oferta bogata de produse alimentare

14.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Piaţa de produse alimentare şi agroindustriale de la Mioriţa este frecventată de cei care locuiesc în această zonă a cartierului Micalaca. Produsele care se află pe masa micilor comercianţi sunt de toate felurile începând de la ceapă verde şi terminând cu portocale şi banane. De asemenea, există o varietate de produse industriale care se vând în chioşcurile din piaţă.
În acest sens, am întrebat câţiva comercianţi şi cumpărători care este părerea lor despre Piaţa Mioriţa:
Mircea Stanca, 60 de ani, agricultor, Zimand: „Este cea mai bună piaţă din tot Aradul, numai că sunt mai puţini cumpărători. Mai încet, dar merge”. 
Maria Boroica, Şiria, 42 de ani: „Duminica merge mai slab, dar în celelalte zile vânzările sunt foarte bune”.
Clara Vincă, 59 de ani, comerciantă, cu grădină la Cicir: „Astăzi merge foarte rău pentru că nu sunt bani. Avem produse şi venim cu marfa la piaţă, dar mergem cu ea înapoi acasă. De lucrat noi lucrăm, dar nu avem cumpărători”.
Viorica Bogdan, 52 de ani, vânzătoare: „Pâinea se vinde, dar depinde de zi. Ar trebui să nu mai lase cu animalele în piaţă”. 
Nicolae Morcov, 62 de ani, cumpărător: „Este bună, dar destul de scumpă, pentru că oamenii sunt săraci”.
Ioan Şoimoşan, 59 de ani, economist: „Este o piaţă care s-a creat autonom, de la sine. Nu a fost prinsă în programul primăriei la momentul la care s-a constituit. Având în vedere că staţia de tramvai se află lângă o zonă cu mai multe blocuri, oamenii de la, sau înspre serviciu îşi făceau cumpărăturile din piaţă. La început vânzătorii s-au aşezat instantaneu şi fără voia autorităţilor, dar până la urmă s-a constat că piaţa era necesară. Preţurile sunt rezonabile, chiar mai mici faţă de alte pieţe din municipiu, iar aprovizionarea este foarte bună. O piaţă care este necesară în zonă”.
Gheorghe Andreescu, administrator Piaţă Mioriţa: „Mai sunt boschetari care se învârt în jurul pieţei, dar ordinea în piaţă este asigurată de gardieni. Nu avem probleme mari, iar vânzătorii sunt din judeţ. În ceea ce priveşte vânzarea produselor lactate, s-a cerut amânarea legii cu şase luni. Noi vom fi pregătiţi să luăm la toate măsurile care se impun, pentru a corespunde normelor Uniunii Europene”.
Daniela Săbău, director general, SC TOP SA, ne-a declarat că: „Piaţa Mioriţa este o piaţă care are canalizare şi este relativ nouă, fiind înfiinţată de câţiva ani, doar că nu este ocupată la întreaga capacitate. Tarifele sunt mai mici faţă de celelalte pieţe, iar comercianţii se bucură de serviciile de  închiriat cântare. Există şi un cabinet sanitar veterinar. Piaţa Mioriţa este o piaţă liniştită, de cartier.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: D. Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro