Informatii

Aradul e pregatit pentru finala

15.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Finala Campionatului Naţional de baschet feminin şi-a consumat primele două episoade, la Târgovişte impunându-se de două ori formaţia locală, Municipal, BC ICIM Arad nereuşind să compenseze lipsa de experienţă. Pentru cel puţin un meci finala s-a mutat la Arad astăzi fiind programat al treilea joc al finalei. În cazul unei victorii arădene, mâine „serialul“ va continua cu episodul patru. Va fi însă foarte greu, pentru că baschetbalistele pregătite de Adrian Budurean şi Dan Moraru trebuie să arate o cu totul altă faţă a jocului decât săptămâna trecută, în primele două partide ale finalei. Jucătoarele de la BC ICIM trebuie, în primul rând, să creadă mai mult în ele, să arate ambiţia specifică campionilor, să facă totul pentru victorie. Principala problemă rămâne ofensiva, acolo unde lipsa de încredere în forţele proprii face ca aruncarea la coş să fie „pasată“ de la o jucătoare la alta, doar americancele Moore şi Hurdle arătând că vor să înscrie. Aruncările de la distanţă, altădată o armă de temut, nu mai pun probleme adversarelor, care cam ştiu pe cine să blocheze.
Echipa arădeană ar trebui să-şi impună dominarea la capitolul pregătire fizică, acolo unde media scăzută de vârstă a lotului este un avantaj, ţi impulsionate de public, pentru că suntem siguri că Sala Sporturilor va fi, din nou, arhiplină, jucătoarele arădene vor putea să-şi ia revanşa după severele înfrângeri de la Târgovişte.
Suporterii UTA-ei sunt aşteptaţi la …baschet 
Atât conducerea clubului BC ICIM Arad cât şi galeria „West Force” speră că suporterii UTA-ei vor da o mână de ajutor, şi vor veni la Polivalentă  pentru a susţine BC ICIM Arad. S.U.R. şi Directivo Ultra ar face astfel o repetiţie generală pentru meciul de vineri, când la Arad va sosi Politehnica Timişoara. Chiar dacă liderul „West Force“, Zoran Arsenov, plecat din ţară, nu poate fi alături de fete, membrii galeriei s-au reorganizat şi nu vor lipsi de la finala cu Târgovişte.
Dacă la Târgoviţte nu s-a simţit că ar fi vorba de o finală de campionat naţional, din punct de vedere organizatoric la Arad va fi altfel. Conducerea clubului arădean a pregătit în detaliu totul, spectatorii care vor veni la sală urmând să aibă parte de multe surprize. Jucătoarele arădence vor arunca în tribune 200 de tricouri galbene, inscripţionate cu însemnele clubului, mingi de baschet. La spectacol va contribui şi fanfara militară a unităţii din Cetate, care va intona imnul de stat. Sala va fi „împodobită” cu baloane galben – albastre, majoretele vor fi şi ele prezente, iar fiecare spectator va primi un cartonaş galben-albastru pentru a „colora“ şi tribuna, intrarea fiind liberă.
Partida dintre BC ICIM Arad şi Municipal Târgovişte se va disputa astăzi cu începere de la ora 17:00.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Marius Herţa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro