Informatii

Atentie la canicula

16.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Canicula ne-a luat prin surprindere dând dureri de cap tuturor, atât la propriu cât şi la figurat. Trecerea atât de bruscă la temperaturi ce depăşesc 30 grade Celsius afectează îndeosebi cardiacii, persoanele în vârstă şi chiar şi copiii. Deşi, deocamdată nu s-a înregistrat vreun caz de deces pe fondul acestor creşteri de temperatură, cadrele medicale, începând cu Ministerul de resort transmit zilnic atenţionări privind măsurile pe care populaţia trebuie să le ia pentru prevenirea eventualelor neplăceri produse pe acest fond.
Astfel, este necesar ca persoanele vârstnice, copiii şi bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii, să evite deplasările în spaţiu liber şi frecventarea locurilor aglomerate.
În cazul expunerii la soare, trebuie obligatoriu să fie folosite mijloace de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale în culori deschise).
Pentru această perioadă, medicii recomandă creşterea consumului de lichide (2-4 litri pe zi) şi evitarea unei alimentaţii bogate în grăsimi. De asemenea, trebuie redus consumul de cafea şi de băuturi alcoolice.
De asemenea, ministrul Eugen Nicolaescu a solicitat autorităţilor de sănătate publică să ia, în aceste zile, primele măsuri în sensul colaborării cu autorităţile locale şi să organizeze, acolo unde este necesar, puncte stradale pentru distribuirea apei către populaţiei şi pentru asigurarea asistenţei medicale. De asemenea, ministrul Sănătăţii a solicitat conducerilor staţiilor de ambulanţă să pregătească echipajele, astfel încât timpul de intervenţie la apelurile pacienţilor care suferă din cauza caniculei să fie cât mai scurt.
Pentru zilele următoare, specialiştii meteo prognozează o scădere uşoară a temperaturilor, începând de astăzi aşteptându-se şi ploi. Dacă în ultimele două zile, mercurul din termometre s-a ridicat la 32 gr C pentru zilele următoare acesta va scădea la 25…19 gr, la finele săptămânii, respectiv începutul săptămânii viitoare, acestea ajungând chiar şi la doar 12 gr.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M.M ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro