Sport

Masuri de ordine publica la meciul U.T.A. - Poli Timisoara

18.05.2007 ⋅ 0 comentarii

În data de 18.05.2007, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad şi ale Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, în total peste 300 jandarmi, vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în bune condiţiuni a meciului de fotbal dintre echipele U.T.A. şi Politehnica Timişoara, meci catalogat de către F.R.F. ca având un grad ridicat de risc.
Căpitan Lucian Nemeş, ofiţer de relaţii publice, ne-a declarat: „Cunoscând rivalitatea existentă între suporterii celor două echipe, pentru asigurarea siguranţei spectatorilor şi pentru preîntâmpinarea oricăror incidente înaintea, pe timpul şi după desfăşurarea meciului, jandarmii vor asigura ordinea publică, în interiorul stadionului, cât şi în exteriorul acestuia, începând cu orele 12.00 şi până la orele 20.00. Vor fi luate o serie de măsuri privind limitarea accesului  în apropierea stadionului, prin montarea de garduri de protecţie şi dispunerea de filtre pentru evitarea pătrunderii persoanelor care nu deţin tichete de intrare sau abonamente, sau care se află sub influenţa băuturilor alcoolice”.
De asemenea, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 11/ 2006 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în sport, spectatorilor le este interzisă introducerea pe stadion a băuturilor alcoolice, făcliilor, artificiilor, petardelor, torţelor, sticlelor, materialelor explozive, incendiare ori fumigene sau a oricăror altor obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice şi care pot conduce la producerea actelor de violenţă. De asemenea, spectatorilor le este interzis să profereze ori să scandeze cuvinte şi expresii obscene sau care să incite la xenofobie, la ură rasială, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.
Vor fi luate măsuri de asigurare a ordinii publice pe traseul de deplasare a suporterilor echipei Politehnica Timişoara, de la Gara C. F.R Arad la stadion şi înapoi, aceştia fiind însoţiţi din Timişoara de cadre ale Grupării Mobile deJandarmi Timişoara.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro