Informatii

Postati-va sugestiile privind fumatul!

19.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Arădenii care doresc să-şi exprime un punct de vedere referitor la fumatul în spaţii închise, au la dispoziţie, până la finele lunii în curs, un chestionar regăsit pe site-ul ministerului sănătăţii, prin care îşi pot posta sugestiile privind  legislaţia anti-fumat.
Rezultatele campaniei vor fi prezentate de către  ministrul Eugen Nicolăescu la întâlnirea Consiliului Uniunii Europene  din perioada 30-31 mai 2007, unde va trebui să discute despre măsurile pe care le consideră  eficiente în această privinţă.
„La rândul ei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat convenţia cadru de control a consumului de tutun, la care România este parte de anul trecut, alături de alte 141 de ţări, ceea ce reprezintă  peste două treimi din populaţia lumii. Convenţia OMS antifu7mat solicită, printre altele, creşterea  preţului şi a taxelor impuse  produselor din tutun, interzicerea  reclamelor la aceste produse, precum şi avertizări  vizibile, pe toate pachetele ce conţin tutun. În ţările în care s-a adoptat legislaţie împotriva fumatului, s-a înregistrat o scădere semnificativă  a consumului de tutun”, afirmă dr. Gabriela Ţârle, director executiv al Autorităţii de Sănătate Publică Arad.
Sugestiile pot fi postate la www.ms.ro, la secţiunea controlul tutunului, până în data de 25 mai a.c.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M.M ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro