Informatii

Democratii sunt multumiti de rezultatul referendumului

21.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Conform datelor prezentate de PD Arad, în cadrul conferinţei de presă de ieri, prezenţa la refedendumul din data de 19 mai, în judeţul nostru, a fost de 46%. Dintre aceştia 83,4 % au votat „NU” demiterii preşedintelui Traian Băsescu, în timp ce doar 16,75 % au votat „DA” suspendării preşedintelui. n Aradul a ocupat locul trei pe ţară privind procentul de susţinere a lui Traian Băsescu n În municipiul Arad, 50.000 de arădeni au spus „NU” demiterii preşedintelui
Gheorghe Seculici, preşedinte al PD Arad, a declarat că organizaţia pe care o reprezintă a monitorizat rezultatul alegerilor referendumului de sâmbătă. În urma contabilizării datelor a reieşit faptul că în judeţul Arad prezenţa la vot a fost de 46%, dintre care 83,4% au votat împotriva demiterii preşedintelui, în timp ce 16,75% s-au exprimat pentru suspendarea acestuia.
Gheorghe Seculici a subliniat că Aradul este a treilea judeţ pe ţară ca rezultat pentru susţinerea preşedintelui şi peste media pe ţară ca şi prezenţă la vot. Totodată liderul PD Arad a mulţumit tuturor celor care s-au prezentat la vot şi echipei de campanie coordonată de senatorul Nicolae Ioţcu. „A fost una dintre cele mai bune campanii care s-a desfăşurat?”.  
Conform celor declarate de Gheorghe Seculici, „rezultatul referendumului nu face decât să confirme susţinerea pe care o are preşedintele Traian Băsescu”.
Gheorghe Falcă, preşedinte executiv al PD Arad, a subliniat că  s-au obţinut rezultate foarte bune în localităţile unde PD are primari – Nădlac, Pecica, Vinga şi Şagu. Rezultatul referendumului înseamnă că proiectele noastre sunt importante pentru cetăţeni, iar partidele politice să nu se mai opună proiectelor preşedintelui, dar nici proiectelor administraţiei locale. În decursul ultimelor trei săptămâni am constatat un număr însemnat de atacuri din partea unor partied politice, dar sperăm că a fost o etapă trecătoare a PSD şi PNL, iar noi vom reuşi să continuăm proiectele atât la nivel de judeţ, cât şi de municipiu”.
Senatorul Nicolae Ioţcu a ţinut să mulţumească primarilor PD pentru rezultatele bune obţinute la referendum, dar şi arădenilor care s-au prezentat la vot. La rândul său, Adrian Niţu, preşedinte al Organizaţiei Municipale a PD Arad, a subliniat că peste 50.000 de arădeni din municipiu au spus „NU” demiterii preşedintelui, adică 82,99% dintre participanţii, iar 17,1 % au votat „DA”.
NU în ultimul rând, democraţii s-au arătat nemulţumiţi de modul de lucru al Biroului Electoral Judeţean (BEJ), unde au făcut mai multe sesizări, dar neregulile vor fi prezentate în cursul zile de astăzi.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro