Informatii

Oficialitatile aradene - prezente la referendum

21.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Oficialităţile arădene nu au lipsit de la referendum. Senatorul Aurel Ardelean, preşedinte al PRM, a votat la secţia de votare numărul 93, avându-i alături pe deputatul PRM de Bacău, Mircea Ifrim, preşedintele Organizaţiei Municipale a PRM Arad, Marcel Grec şi câţiva membri ai PRM Arad.
După ce şi-a exprimat dreptul de vot, senatorul Aurel Ardelean ne-a declarat că a votat pentru o evoluţie democrată a României. „Încă de acum ne pregătim pentru alegerile europarlamentare şi pentru cele locale de anul viitor. Am speranţa că locuitorii Aradului vor vota pentru ca viaţa politică din România să decurgă în mod normal. Avem nevoie de linişte pentru a putea elabora legi în parlament care să ajute procesul democratic din România. PRM este prezent la toate secţiile de votare”.
Primarul Falcă şi deputatul Calimente - la aceeaşi secţie de votare 
Primarul Gheorghe Falcă a venit să voteze la secţia de votare numărul 86 însoţit de soţia sa Ela şi fetiţa lor în vârstă de doar câteva luni. Primarul a intrat la urnă ţinând în braţe fetiţa căreia i-a arătat buletinul de vot. După ce a votat, primarul Aradului, Gheorghe Falcă a declarat: „Ne-am bucurat de scorul obţinut de UTA cu Poli şi ne vom bucura şi de gestul făcut de poporul român”. 
La câteva minute înainte de a vota primarul Gheorghe Falcă a votat şi deputatul PNL de Arad, Mihai Calimente. Cei doi politicieni au schimbat câteva vorbe în secţia de votare despre faptul că deputatul Calimente nu şi-a schimbat buletinul de identitate. Nici familia Falcă nu a trecut de vot fără peripeţii, Ela fiind nevoită să se întoarcă la maşină după cartea de identitate.  
„Am votat pentru democraţie şi a nu se instaura dictatura în România. Pentru ceea ce am făcut în 1989 şi a nu face paşi înapoi acum, după ce am intrat în Uniunea Europeană”, a declarat deputatul Mihai Calimente la ieşirea din secţia de votare.
Un alt politician liberal, Caius Parpală, a votat după amiază, la orele 17,00, la secţia de votare nr 22 din Micalaca. Caius Parpală ne-a declarat: „Am votat pentru mai o mai bună relaţie instituţională între toate instituţiile. Mă refer aici la Guvern, Preşedinţie şi Parlament şi cu speranţa unui viitor mai bun pentru România şi copii noştri”
Arădenii
vor binele ţării
La ieşirea de la urne am luat şi părerea câtorva arădeni întrebându-i pentru ce anume au votat. Iată ce ne-au declarat:
Constantin Dracon: „Am votat pentru suspendarea preşedintelui, deoarece consider că acest scandal a pornit de la el. Un om care caută interesul personal doar pentru a câştiga puterea încă câţiva ani nu să fie preşedintele acestei ţări”.
Teodor Drăucean: „Am votat pentru binele ţării române. În România să fie mai bine şi să nu aplicăm proverbul: „Schimbarea şefilor, bucuria nebunilor”.
Petru V., 47 de ani : Să se termine cu prostiile astea că în parlament este numai ţigănie. Să schimbe preşedintele parlamentarii nu parlamentarii preşedintele”.
Dan Drăucean, 38 de ani, român, domiciliat în Austria: „Politica pe case o duce România nu este văzută bine în străinătate. Toate certurile şi scandalurile dintre politicieni nu fac o imagine bună României. Indiferent cine câştigă, mandatul ar trebui respectat şi nu schimbat în timpul jocului”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro