Informatii

Din 2011 - Zona Libera Curtici va functiona dupa modelul societatilor italiene

22.05.2007 ⋅ 0 comentarii

O delegaţie a Consiliului Judeţean Arad, condusă de preşedintele Iosif Matula, a efectuat recent o deplasare în Italia. Scopul acesteia a fost participarea la două acţiuni distincte şi anume vizita în Provincia Padova la invitaţia lui Vittorio Casarin, Preşedintele Provinciei Padova, precum şi vizita în Provincia Autonomă Trento.
Deplasarea la Padova a făcut parte din activităţile cuprinse în Acordul de colaborare existent între cele două unităţi administrative. Astfel, delegaţia CJA s-a întâlnit cu preşedintele Casarin şi asesorii provinciali pentru agroturism şi înfrăţiri, Flavio Manzolini şi respectiv, Mauro Fecchio. Apoi a urmat o vizită la Zona Industrială Padova, la Interporto Padova, şi la Parcul Ştiinţific şi Tehnologic Mip Engineering, societatea de logistică a ZIP.
Delegaţia arădeană a mai participat şi la o conferinţă de presă cu prilejul încheierii oficiale a Proiectului LO. DE. – O nouă provocare pentru o dezvoltare locală integrată în Europa Centrală şi zona Balcanilor, în care CJ Arad a fost partener.
Totodată delegaţia CJA a mai efectuat o vizită la Camera de Comerţ din Padova şi a avut o întâlnire cu preşedintele Camerei de Comerţ, dl. Gianfranco Chiesa şi directorul Padova PromEx, dl. Franco Conzato.
Scopul acestor întruniri a fost acela de a explora modul de organizare şi funcţionare al acestor societăţi, cu scopul de a folosi acest model pentru Zona Liberă Arad după anul 2011, când Zona va înceta să funcţioneze în actualul regim.
Printre altele, preşedintele Matula a folosit prilejul întâlnirii cu reprezentanţii Camerei de Comerţ pentru a prezenta situaţia actuală a mediului de afaceri italian în judeţul Arad şi pentru a promova Târgul de Mediu al Camerei de Comerţ Arad „EcoMediu”, care va avea loc în luna noiembrie 2007.
Discuţiile cu preşedintele Casarin au reliefat clar interesul părţii italiene de a dezvolta şi pe mai departe relaţiile existente, rămânând în seama executivului identificarea de viitoare proiecte comune. Interesul CJ Arad s-a manifestat pentru domenii ca agroturism şi mediu.
În cursul acestei vizite preşedintele Iosif Matula a fost însoţit de dna Mihaela Stănescu, Şef Serviciu Relaţii Externe şi Integrare Europeană.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N.B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro