Informatii

Carnetele de munca trebuie depuse la Casa de Pensii

23.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Casa Judeţeană de Pensii preia în această perioadă din carnetele de muncă datele referitoare la perioadele stagiului de cotizare  realizat în sistemul  public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum şi a veniturilor salariale aferente, elementele fiind  utilizate la calculul pensiilor.
„Persoanele juridice  şi fizice care deţin au păstrează, potrivit prevederilor legale, carnete de muncă, sunt obligate să pună aceste  documente la dispoziţia  casei teritoriale  de pensii pe a cărei rază teritorială îşi au domiciliul sau sediul. Carnetele de muncă vor fi însoţite de  copia actului de identitate a titularului, din care să rezulte codul numeric personal. În altă ordine de idei, este de menţionat faptul că toţi angajatorii care au sediul în judeţul Arad  şi deţin  carnete de muncă  neprelucrate sunt obligaţi să predea  urgent aceste carnete Casei Judeţene de Pensii,  pentru prelucrare”, afirmă Mihaela Vasil, director al Casei Judeţene de Pensii Arad.
Exceptate de la aceste reguli sunt persoanele ale căror carnete de muncă  au fost prelucrate deja, precum şi persoanele care sunt deja în pensie.
Predarea carnetelor se efectuează zilnic între orele 8-15  la sediul Casei judeţene de pensii din Arad, str. Ghe Lazăr nr 20, camera 101-102, biroul CREDI, de unde se pot obţine şi informaţii.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M.M ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro