Informatii

Retea de traficanti anihilata

24.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Trei traficanţi de persoane au fost arestaţi în cursul zilei de ieri, iar alţi şase sunt învinuiţi că ar fi făcut parte din această grupare infracţională. În baza unor informaţii deţinute, procurorii din Arad, în colaborare cu SIPI Bucureşti au reuşit să-i identifice pe 9 dintre cei peste 20 de indivizi care se ocupau cu racolarea de persoane. Gruparea infracţională a fost înfiinţată încă de anul trecut. Tehnica după care se lucra era următoarea: se racolau persoane, bărbaţi şi femei, de diferite vârste din Republica Moldova, după care erau aduşi în Bucureşti, cazaţi la diferite hoteluri, perioadă în care li se falsificau actele. Mai apoi, persoanele erau aduse în Arad, de unde erau ajutate să treacă ilegal graniţa de stat. În cele din urmă, aceştia trebuia să ajungă în Italia unde erau puşi să muncească la negru, în schimbul unor sume de bani. De când a fost înfiinţată gruparea de traficanţi, s-a reuşit scoaterea din ţară a şapte persoane, urmând ca pe parcursul acestui an, alţi 200 să fie duşi în Italia la muncă. Din cei 9 care au fost prinşi ieri, unul este chiar capul grupării, doi sunt din Bucureşti, doi aghiotanţi, alţi doi din Timişoara, unul din Pecica şi unul din Arad. Trei dintre aceştia au ajuns deja după gratii, în timp ce, ceilalţi urmează să fie cercetaţi.
Persoanele racolate trebuia să plătească o sumă între 3.000 şi 3.500 de euro, cu un avans de 1.000 de euro la plecare, urmând ca restul de bani să-i restituie în momentul în care ajungeau la destinaţie. Se vehiculează că cei care nu aveau suficienţi bani, în momentul în care ajungeau în Italia erau pur şi simplu exploataţi prin muncă.
Cu toate că au mai existat sesizări încă din luna februarie al acestui an, cum că ar exista această reţea, nimeni nu le-a putut da de urmă, şi asta deoarece traficanţii aveau totul pus la punct, acţionau cu mare atenţie, fără a atrage suspiciunile cuiva. Printre persoanele care erau racolate, nu se numărau prostituate, ori alte clase sociale rău blamate, aceştia erau duşi în Italia strict pentru munca la negru. 
Cei nouă au fost prinşi la punctul de trecere Oradea. Procurorii au confiscat şi un Audi A6, maşină cu care erau transportaţi răpiţii din Moldova în Arad, o Dacia cu numere de Timiş şi încă 1.700 de euro, bani care s-au găsit asupra unuia dintre traficanţi.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro