Informatii

300 de majorete din Romania si Ungaria au participat la Festivalul International de la Arad

04.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Aproximativ 300 de majorete, eleve ale unor şcoli din România şi Ungaria au participat la finele săptămânii trecute la cea de a II-a ediţie a Festivalului Internaţional al Majoretelor, organizat de Liceul „Csiky Gergely“ din municipiul Arad. Evenimentul a debutat cu o defilare prin centrul Aradului, pe traseul dintre Primăria municipiului şi Teatrul Clasic „Ioan Slavici“, care a avut loc sâmbătă. Chiar dacă ediţia din acest an era programată să se deruleze chiar de ziua copiilor, aceasta a fost amânată cu o zi din cauza ploilor care au căzut în cursul zilei de vineri. „Ploaia ne-a obligat să decalăm festivalul, aşa că în cursul zilei de vineri am organizat doar o repetiţie generală, într-o sală de sport“, a precizat Erdely Emese, organizator al Festivalului Internaţional al Majoretelor de la Arad.
Festivalul din acest an a reunit 18 trupe de majorete din oraşele maghiare Szeged, Tatabanya, Totkomlas, Oroshaza, dar şi din România, din oraşele Satu Mare, Nădlac şi Chişineu Criş, care au dansat pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Arad. Evoluţia micuţelor majorete a fost apreciată de sute de arădeni însoţiţi de copii care au asistat la programele acestora.
Trupele participante au fost răsplătite la final cu câte o diplomă de participare, iar fetele din Satu Mare şi cele din Ungaria au făcut un tur al Aradului.
Tot sâmbătă arădenii au putu asista şi la un festival al fanfarelor, care s-a desfăşurat în patru zone din municipiu.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro