Administratie

?Coruptia incepe de la ghisee!??

06.06.2007 ⋅ 0 comentarii

* este de părere Gavril Popescu, prefectul Aradului

În cadrul unei conferinţe de presă prefectul Aradului, Gavril Popescu a informat că, începând din această săptămână, actele eliberate de serviciile comunitare subordonate Prefecturii intră în posesia solicitantului în maxim două ore. Discuţiile despre această acţiune au avut loc la guvern, astfel că la nivelul Secretariatului General al Guvernului există un memorandum prin care s-a decis că nu trebuie să mai existe interacţiune între cetăţeni şi instituţiile care eliberează acte doveditoare sau alte acte. Trimisul guvernului în teritoriu susţine că acţiunea promovată de guvern are ca scop imediat eliminarea relaţionării între petent, cetăţean sau persoană juridică, cu funcţionarii care se află de partea cealaltă a ghişeelor, mai pe scurt eliminarea „clasicei şpăgi sau atenţii:  „Trebuie să dispară acea şpagă, pe care, din păcate, cei de la ghişee o acceptă de la cei care, din dorinţa de a-şi rezolva  problemele mai rapid vin cu fel şi fel de şpăgi. De aici începe corupţia şi de aici trebuie să înceapă eradicarea acesteia.”
Prefecţii au ca preocupare în această perioadă influenţarea acestui demers. Astfel, se are în vedere eliberarea pe loc la cererea cetăţenilor a mai multor acte, în speţă: cazierul juridic, cazierul fiscal, avizul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (certificatul constatator), precum şi cartea de identitate.
În sarcina imediată a prefecturilor se mai află şi eliberarea paşapoartelor, permiselor şi a certificatelor de înmatriculare în maximum două ore de la solicitare.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro