Sport

Florin Dan impotriva lui? Hibernian

13.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Ieri UTA a reuşit parafarea primului transfer al verii, mijlocaşul ofensiv de la CFR Cluj, Florin Dan, semnând un contract pe trei ani de zile cu „Bătrâna Doamnă“. Este prima „bătălie“ câştigată de diriguitorii alb-roşiilor, în condiţiile în care pentru jucătorul în vârstă de 28 de ani, 1,76 m înălţime şi 73 kilograme s-au mai „bătut“ şi alte echipe de prim eşalon, printre care Oţelul Galaţi sau Poli Iaşi.
Poreclit „Baggio“ datorită tehnicii, Florin Dan a debutat în prima ligă sub culorile Gloriei Bistriţa în sezonul 1997-1998. A mai jucat la Olimpia Satu Mare, de unde s-a transferat la CFR Cluj în sezonul 2002-2003. A contribuit la promovarea echipei din Gruia pe prima scenă a fotbalului românesc, dar transferurile pe filiera portugheză completate de apariţia lui  Eugen Trică l-autrimis pe banca de rezerve.
Foarte aproape de un transfer la UTA este şi un alt clujean, Octavian Chihaia, totul urmând să se clarifice în aceste zile. Preşedintele clubului arădean, Nicolae Bara, va avea la Bucureşti o întâlnire cu jucătorul lansat în fotbalul mare de Sportul Studenţesc, la capătul căreia este de aşteptat ca acesta să semneze un contract care se va întinde pe durata a trei ani.
Pe agenda lui Nicolae Bara figurează şi o întâlnire cu Paul Cazan, noul director executiv al UTA-ei, preşedintele alb-roşiilor declarând că mai sunt de pus la punct doar câteva amănunte. Paul Cazan s-a declarat bucuros de faptul că va lucra pentru una dintre formaţiile de mare tradiţie a fotbalului românesc: „În proporţie de 99,9% voi lucra la Arad, unde  probabil voi ajunge la sfârşitul săptămânii împreună cu domnul Bara, pentru a fi prezenţi luni la reunirea lotului.“ 
Trecând la programul de pregătire, organizatorul de turnee din Austria a trimis ieri pe adresa clubului UTA o listă cu posibili adversari din stagiul de pregătire din ţara lui Mozart. Elevii lui Marius Lăcătuş pot întâlni formaţiile scoţiene Hibernian (locul şase în ultima ediţie de campionat), Inverness (locul opt în aceeaşi competiţie), HIT Gorica (vicecampioana Sloveniei) şi echipa din liga a doua cehă, FC Fulnek. Staff-ul tehnic al „alb-roşiilor“ şi-ar mai dori însă încă două amicale cu echipe de primă ligă din campionatele din Europa, acestea urmând să fie perfectate până la finalul acestei săptămâni.
Cantonamentul UTA-ei de la Filzmoos este programat intre 5 iulie - 18 iulie.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: F.C. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro