Cetatenesti

Baza sportiva de la Padurice - intre agrement si sport de performanta

15.06.2007 ⋅ 0 comentarii

După 1989 unul dintre domeniile în regres în România este sportul. Majoritatea dintre cei cu vechi state de servicii în sportul românesc spun cam acelaşi lucru: comuniştii te ajutau să faci sport, dar în regimul democratic sportul nu este printre priorităţi. În aceste condiţii, tot mai puţini tineri se îndreaptă spre sport, indiferent care ar ramura sportivă dorită, baza de selecţie este tot mai redusă numeric, astfel că şi performanţa este din ce în ce mai rară. „Dacă nu ai bază de selecţie nu ai cum să ai performeri adevăraţi. Sportul este o piramidă, cu cât baza este mai largă şi mai solidă, cu atât piramida este mai înaltă şi vârful ei este mai ascuţit“.
La baza sportivă de la Pădurice, pe lângă sportul de agrement pentru publicul larg, se face şi sport de performanţă. Una dintre ramurile sportive în care Aradul încearcă să ţină drapelul sus este polo pe apă. Spunem acest lucru pentru că oraşul nostru este între singurele 4 (patru)! oraşe din România care au echipe de polo. Se face polo pe apă la Arad de zeci de ani, şi chiar dacă după 89 în alte părţi s-au închis bazine şi s-au desfiinţat echipe, în oraşul de pe Mureş tradiţia este dusă mai departe. La bazinul de la Pădurice  continuă să se producă talente.
Pe lângă sportul de performanţă, se poate face şi sport de agrement sau întreţinere. „Avem cursuri de iniţiere şi perfecţionare de înot pentru copii şi adulţi. Părinţii pot veni cu copii, îşi pot face abonament pe lună sau pe sezon, avem şi bufet în incintă, pot sta aproape de copiii care învaţă să înoate“, ne-a spus preşedintele clubului, Gheorghe Biriş. Acţiunea de selecţie pentru echipele de polo, în acest moment cei vizaţi fiind copii născuţi în 1999, se face în fiecare primăvară-vară. „Avem antrenori doar foşti sportivi ai clubului nostru: Barbu Ghiţan, ajutat de Gabriel Iazbinski - la echipa de seniori, Cristi Cosma şi Nicu Marc - la echipa de juniori I, Nicu Marc – la echipa de juniori II, Cristi Cosma – la echipa de juniori III, Ioan Unc şi Erwin Homolka – la echipa de copii“, ne-a spus Gheorghe Biriş.
În ceea ce priveşte secţia de haltere, aceasta este una dintre cele mai aureolate secţii ale clubului, de-a lungul timpului dând medaliaţi olimpici, campioni mondiali şi europeni. „Nu prea mai vin copiii spre sport, ceea ce este foarte rău. Procesul de obezitate în rândul copiilor este mult mai ridicat decât în anii trecuţi şi creşte de la an la an. Prea s-a urbanizat oraşul, nu sunt terenuri de joacă pentru copii, au alte tentaţii“, a precizat preşedintele clubului, antrenor emerit de haltere.
Adrian Jigău şi Csaba Bloosz sunt speranţele halterelor arădene în acest an, primul este campion european, al doilea încă junior, ambii urmând să participe pe 3 iulie la CN de seniori, Csaba Bloosz participând la sfârşitul acestei luni şi la un concurs internaţional în Israel.
Baza sportivă de la Pădurice, o oază de verdeaţă în „jungla de asfalt“ a oraşului, ar trebui să fie căutată, cât mai des, de cât mai mulţi arădeni dornici să facă sport, atât de plăcere cât şi de performanţă.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M.H ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro