Informatii

Saptamana politica - Intre expunere nationala si liniste mormantala

15.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Această săptămână politică ne-a adus politicienii locali în prim planul presei naţionale. Astfel cu ocazia supunerii la vot a moţiunii de cenzură înaintată de PD, am putut admira cu toţii din faţa micilor ecrane cum senatorul arădean Nicolae Ioţcu a dat citire moţiunii, dar şi cum deputatul PNL Mihai Calimente a sesizat anumite probleme de procedură. Astfel foştii colegi de Alianţă, şi locală şi centrală, au fost unii dintre pionii principali ai uneia dintre bătăliile aprige purtate la nivel central între cele două partide.
Trebuie să recunosc că în genere mă bucură orice expunere naţională a unui concitadin, dar în cazul de faţă mi-a fost greu să mă desprind de subiectul acestei expuneri, respectiv nesfârşitul circ de pe scena politică românească. Pe de altă parte poate ar trebui apreciată ascensiunea internă a fiecărui politician arădean!
Asta a fost la nivel naţional, cu oareşce reverberaţii locale prin implicarea parlamentarilor amintiţi. În schimb, în plan local, politica pare a se afla în grea suferinţă, lipsă de activitate sau de subiecte, cel puţin în ceea ce priveşte partea publică a acestora.
Reprezentanţii PD s-au mulţumit să prezinte doar câteva interpelări adresate unor miniştrii şi eventual să-şi exprime opiniile pe marginea subiectelor fierbinţi de la nivel central. În schimb s-au reunit, în cadrul Consiliului de Coordonare local. Au fost discutate probleme de organizare  din municipiu, rezultatele de la referendum, dar şi rapoartele de activitate ale structurilor interne.
În acelaşi timp, la PSD, unde data alegerilor pentru conducerea filialei tot nu a fost stabilită, munca de teren pare să fi fost prioritatea numărul 1. Apropo de acest partid, nu ştiu alţii ce părere au dar mie personal parcă mi-e dor de o conferinţă de presă, ceva!
La liberali, fierberea mare este în sânul organizaţiei de tineret care se pregăteşte de alegeri, motiv pentru care în toate organizaţiile se derulează adunări generale, alegeri şi delegări.
Aceleaşi pregătiri şi la PLD, unde în curând vor avea loc alegerile la municipiu, delegările pentru conferinţa judeţeană şi mai apoi, chiar conferinţa judeţeană de alegeri.
În rest, linişte şi pace, ici colo câte o intervenţie mai interesantă, câte o luare de poziţie mai tăioasă sau câte o problemă mai interesantă adusă în atenţia celor de la Bucureşti.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: x ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro