Informatii

O noua generatie de asistenti medicali

16.06.2007 ⋅ 0 comentarii

47 de asistenţi medicali generalişti au absolvit ieri studiile Şcolii Post Liceale Sanitare din Arad. Parte dintre aceştia sunt persoane adulte, care profesează deja dar care au participat la cursuri ca specializare suplimentară.
În prezent şcoala are 220 de cursanţi, pe diferite specializări. „Toţi absolvenţii noştri îşi vor găsi cu siguranţă un loc de muncă, deoarece cererea în domeniu este destul de mare“, a declarat Liliana Bran, directoarea şcolii.
După finalizarea cursurilor, absolvenţii vor face o perioadă de pregătire în spital, fiind repartizaţi pe diverse secţii, unele extrem de dificile cum este cea de ATI, pentru a căpăta experienţă şi a se specializa.
Pe lângă asistenţi medicali generalişti, Şcoala Post Liceală Sanitară mai pregăteşte şi asistenţi de radiologie, de farmacie şi de laborator. De altfel cererea din domeniul sanitar este foarte mare pe aceste specializări, ţinând seama şi de faptul că noile reglementări în domeniu impun utilizarea de asistenţi specializaţi în laboratoarele radiologice.
 Din păcate, bună parte dintre aceşti absolvenţi, după ce îşi finalizează şi stagiile de pregătire de pe secţii, vor părăsi sistemul sanitar românesc pentru ofertele mai bune venite din străinătate.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro