Informatii

O politica scandaloasa fata de batranete!

18.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Politica tuturor guvernelor postdecembriste faţă de bătrâneţe a fost şi a rămas pe mai departe şi după celebrul slogan electoral „Să trăiţi bine“, scandaloasă! Mulţi s-au întrebat de unde a luat preşedintele-jucător, în campania electorală a Alianţei DA, sloganul „Să trăiţi bine“? Unii au crezut că este vorba de un salut marinăresc! Alţii au văzut în slogan o elegantă urare tuturor românilor. Însă câţiva intelectuali neastâmpăraţi (alţii decât cei care au semnat listele linguşitoare pro-preşedinte), cercetători ai inscripţiilor de pe crucile din cimitire, au descoperit, în mod stupefiant, că sloganul care a năucit lumea românească, mai ales pensionarii săraci, a fost probabil preluat de pe o cruce din Cimitirul Vesel de la Săpânţa! Sloganul era dedicat unui sătean şugubăţ, mort, îngropat la doi metri sub pământ!
Aşadar minciuni, minciuni şi iar minciuni de la un capăt la celălalt al României, pe care acum le simt pe propria lor piele toţi cetăţenii bătrâni care trăiesc disperaţi, cu frică, la toate scumpirile ce s-au succedat în 17 ani de libertate şi democraţie, la gaze, la energie, la întreţinerea apartamentelor, la alimentele de bază  - pâine, lapte, carne, ouă şi ulei!
Acum se încearcă o nouă găselniţă pentru dezbinarea vârstei a treia, aflate în prag de pensionare. Guvernul Tăriceanu II, prin Ministrul Muncii, a lansat ideea de creştere a vârstei de pensionare la femei cu 5 ani, întrucât aşa ar fi şi în majoritatea ţărilor europene dezvoltate. Se uită însă că noi nu suntem încă o ţară, membră UE, foarte dezvoltată, că situaţia femeilor din România postdecembristă este de-a dreptul catastrofală, după disponibilizările masive care au urmat îndeosebi după închiderea fabricilor textile. Oare unde vor mai putea găsi un loc de muncă stabil femeile cuprinse între vârstele de 55 şi 65 de ani? România, în momentul de faţă, nu este pregătită pentru o asemenea măsură nedreaptă faţă de femei! Tradiţiile noastre – în respectul acordat femeii mamă, muncitoare ori casnică – sunt cu totul altele decât cele din ţările mai dezvoltate ale UE. Eeste cât se poate de concludent rezultatul recentului sondaj realizat de Centrul de Parteneriat pentru Egalitate şi de Institutul IMAS. Un procent de 85 la sută dintre cei chestionaţi afirmă că femeile ar trebui să se pensioneze mai devreme decât bărbaţii pentru că ele muncesc mai mult în familie, nu doar la serviciu.
Ne-am întrebat, în mod firesc, de ce guvernaţii lansează asemenea zvonuri în această perioadă? Răspunsul nu poate fi decât unul singur: guvernaţii de la putere încearcă, prin astfel de mesaje, să distorsioneze intenţiile de protest ale membrilor Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR), care şi-au propus să picheteze, marţi, sediile Prefecturilor din ţară şi ale Guvernului, cerând executivului majorarea punctului de pensie ca acesta să reprezinte 45 la sută din salariul mediu brut pe economie, majorare care să se facă prin rectificarea bugetară din acest an. De asemenea, pensionarii cer Guvernului compensarea medicamentelor la preţ de raft şi efectuarea gratuită a analizelor medicale recomandate de medicii specialişti şi de familie atât în ambulatoriu, cât şi în spitale.
Sunt câteva cerinţe esenţiale, de mare stringenţă socială, care dacă nu vor fi rezolvare, denunţă încă un eşec guvernamental în această politică scandaloasă faţă de bătrâneţe!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Emil Şimăndan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro