Sport

Lotul UTA-ei inca mai sufera transformari

23.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Furdean, noutatea de la Băile Felix     
Dacă legitimarea fotbaliştilor cu experienţă este ceva mai dificilă decât ne-am fi aşteptat, „Bătrâna Doamnă“ are mare grijă de viitor. Astfel, alături de Cosmin Văsâie, sosit în cantonament direct de la Piatra Neamţ, la Băile Felix, a mai sosit şi Valentin Furdean, fostul component al echipei Corvinul Hunedoara. Fotbalistul de 19 de ani, component al naţionalei de juniori, a fost achiziţionat contra sumei de 100.000 de euro, el urmând să îmbrace tricoul „alb-roşu“ în următoarele patru sezoane. De altfel, UTA Arad şi l-a mai dorit de „sub furnale“ şi pe căpitanul naţionalei Under 19, fundaşul Alexandru Iacob, însă deocamdată nu s-a ajuns la nici o finalitate, tranzacţia fiind încă posibilă.
Au venit Edson şi Simao
Rolando Edson şi Bruno Simao şi-au prelungit vacanţa de vară cu cinci zile, fapt ce i-a costat câte 2500 de euro. Amenda ar fi putut fi şi mai mare dacă cei doi portughezi nu ar fi ajuns ieri în România. Un „oficial“ al clubului arădean i-a preluat de la aeroportul din Timişoara în jurul orelor 13:00, după care, cu o scurtă escală la stadionul UTA, pentru a-şi lua echipamentul, au fost conduşi direct în cantonamentul echipei de la Băile Felix.
Ineul ar putea colabora cu UTA     
Întrerupând colaborarea cu Gloria Arad, „Bătrâna Doamnă“ este în căutarea altui club din judeţ dispus să rodeze fotbaliştii care nu vor intra în planurile lui Marius Lăcătuş. Se pare că şansele cele mai mari pentru demararea unei colaborări cu clubul fanion al judeţului le are CS Ineu, grupare ce evoluează în Liga a 3-a şi căreia nu i-ar strica un „sânge nou“ prin infuzia de tineri jucători utişti. Săptămâna viitoare este posibilă o întâlnire între cele două părţi, iar dacă totul va decurge normal este foarte posibil să se stabilească o colaborare de lungă durată.
Eze rămâne departe
Se pare că Dino Eze are şanse tot mai mici să joace sub culorile echipei alb-roşii. Rechemat la Arad, după ce în iarnă UTA Arad nu l-a primit în lot, trimiţându-l în Nigeria să-şi rezolve problemele legate de viza de şedere în România. Mijlocaşul de culoare nu a izbutit nici de această dată să semneze cu UTA, „oficialii“ din Calea Aurel Vlaicu fiind „îngroziţi“ de câte acte, parafe, ştampile şi permise are nevoie nigerianul pentru a putea fi legitimat în România. Aceste formalităţi ar putea dura foarte mult, timp în care jucătorul ar trebui să fie mai mult pe la Bucureşti pentru semnături, astfel că nu ar mai avea timp de pregătire.
Bălţoi e rezolvat
Nicolae Bara şi Paul Cazan au obţinut până la urmă transferul definitiv al lui Alexandru Bălţoi la UTA Arad după o întrevedere cu şefii lui Dinamo. Bălţoi, care a împlinit joi 25 de ani, a adunat 110 meciuri şi 28 de goluri în prima ligă din România, el costând clubul arădean 150.000 de euro. Salariul lui va fi de 60.000 de euro pe sezon plus o primă de 10.000 de euro dacă va înscrie cel puţin 10 goluri pentru UTA Arad.
Balint e liber
Surprinzătoare atitudinea lui Laszlo Balint, unul dintre jucătorii apreciaţi de antrenorul Marius Lăcătuş şi de suporteri campionatul trecut, titular de drept la UTA Arad. Nemulţumit de mărirea de salariu oferită de conducerea arădeană, Laszlo Balint a ajuns în situaţia sârbilor Ivan Djokovici şi Boban Stojanovici, în căutare de echipă. Fundaşul de 29 de ani a obţinut o hârtie din partea conducerii, în care se specifică faptul că e liber să-şi caute echipă, suma de transfer fiind fixată la 200.000 de euro. Astfel că nici nu s-a mai pus problema de plecat în cantonament, de altfel el ieşind total din planurile arădene, nemaifiind obligat să se pregătească nici măcar singur, că să-şi caute o formaţie dispusă să-l achiziţioneze.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: inf ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro