Informatii

160 milioane de euro pentru apa si canalizare in judetul Arad

03.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Judeţul Arad ar putea beneficia de circa 160 de milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din judeţ. Concret este vorba despre proiectul privind asistenţa tehnică pentru „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de alimentarea cu apă şi canalizare în judeţul Arad”, proiect susţinut de Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile.
În cadrul acestui proiect, judeţul Arad beneficiază de asistenţă tehnică „Servicii de consultanţă pentru pregătirea de proiecte în vederea finanţării din fonduri UE ” în contractul nr. 2 alături de alte 5 judeţe din totalul de 12 judeţe beneficiare ale proiectului la nivel naţional.
La finele săptămânii trecute, preşedintele CJA Iosif Matula a participat la Bucureşti la o întâlnire cu consorţiul care oferă această asistenţă, întâlnire în care s-a lansat proiectul efectiv. Astfel, au fost prezentate condiţiile generale de finanţare ale proiectelor cuprinse în Axa prioritară 1 din Planul Operaţional Sectorial Mediu  „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată” precum şi echipa de consultanţă şi obiectivele asistenţei tehnice.
 „Mă bucur să lansăm cel mare proiect pe fonduri europene al judeţului Arad în sectorul sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare. Proiectul demarează prin asistenţa tehnică necesară unei lucrări prin care se vor rezolva în perioada 2008- 2013, majoritatea problemelor din acest sector atât de sensibil. Rezultatele pe care    le-am obţinut în etapa pregătitoare, în aceste prime luni, ne fac încrezători că vom putea accesa în primă fază 40 milioane de euro, iar până în 2013 suma accesată să depăşească valoarea de 160 milioane de euro, bani care înseamnă introducerea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă potabilă, cât şi dezvoltarea şi reabilitarea sistemului de colectare şi epurare ape”, a declarat preşedintele CJA, Iosif Matula.
Acesta a mai adăugat că cel mai probabil lucrările vor demara în şase oraşe din judeţ, cele care au experienţa SAMTID, alături de municipiul Arad cu tot cu zona Metropolitană, urmând ca mai apoi investiţiile să continue pe diferite direcţii ale judeţului. 73 de localităţi din judeţ şi-au dat deja acordul de4 principiu pentru participarea la acest proiect, urmând ca cei care oferă consultanţa să le selecteze pe cele care îndeplinesc condiţiile necesare.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro