Administratie

Autostrada Arad-Timisoara ? incepere in august 2007 (?)

05.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Deşi tema autostrăzii de pe coridorul IV european (în special tronsonul Arad – Timişoara) a fost frecvent dezbătută în mediile politice şi mult reflectată în presa locală (şi chiar centrală), deputatul Gheorghe Chiper a adresat o interpelare ministrului transporturilor în legătură cu această mare investiţie, solicitând d-lui Ludovic Orban precizări exacte despre stadiul pregătirilor, mai ales despre termenul de începere a lucrărilor.
Răspunsul ministrului de resort precizează că momentul de începere al lucrărilor este luna august 2007, iar finalizarea va avea loc în august 2009. „Cu alte cuvinte, ne vom putea aştepta ca peste mai puţin de o lună să vedem la lucru multe utilaje terasiere, mijloace de transport şi alte utilaje specifice pe acest tronson, iar traseul să fie cunoscut şi chiar marcat” a subliniat deputatul Chiper.
Conform celor declarate de deputatul Chiper, „din păcate, o asemenea situaţie pare iluzorie, dată fiind marea întârziere înregistrată până acum în ce priveşte asigurarea condiţiilor de demarare a lucrărilor, cu toate că există finanţare încă din 2003 pentru acest tronson. Se pare că responsabilii guvernamentali includ în „conceptul” de începere a lucrărilor chiar simpla achiziţie a unor suprafeţe de teren pentru asigurarea amplasamentelor (indiferent de mărimea lor). Ceea ce este desigur insuficient şi derutant, punându-se astfel la îndoială şi termenele stabilite prin program la celelalte tronsoane, precum şi terminarea lucrărilor la tronsonul Arad – Timişoara, care ne interesează în mod deosebit”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro