Administratie

Cetatea Aradului intre Mihai Calimente si administratia locala

13.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Deputatul liberal Mihai Calimente şi-a exprimat ieri în cadrul unei conferinţe de presă regretul pentru lipsa unei bune colaborări între domnia sa şi administraţia locală, respectiv existenţa unor polemici cu primarul Gheorghe Falcă. Conform liberalului, acestea ar fi pornit de la o neînţelegere apărută odată cu solicitarea de către primar a sprijinului în problema cetăţii Aradului.
Calimente a explicat că el a acordat acest sprijin, concretizat în vizita unei  comisii a Ministerului Apărării la Arad, vizită care a avut drept scop evaluarea situaţiei existente la unitatea din Gai şi de care parlamentarul arădean nu a fost anunţat de către administraţie.
„Am înţeles că primarul a explicat celor din minister că nu prea există soluţii pentru acordarea celor 10 hectare de teren pe care ministerul le cere pentru organizarea unui teren de instrucţie în apropiere. Părerea mea este că şi dacă acel teren va fi cumpărat, tot este o afacere rentabilă pentru municipalitate şi arădeni, aceştia primind la schimb Cetatea Aradului, sursă importantă de venituri pentru Arad“, a mai adăugat Calimente.
Pe aceeaşi linie, Mihai Calimente i-a mai reproşat primarului că ia decizii de unul singur în ceea ce priveşte dezvoltarea urbanistică a oraşului, cel mai recent exemplu în acest sens fiind contractul de finanţare semnat cu BERD-ul, care ar fi trebuit să vizeze mai multe modificări în centrul oraşului, aşa cum de altfel i-a fost sugerat primarului în repetate rânduri de către parlamentarul arădean.
„Astfel de decizii, care privesc dezvoltarea viitoare a oraşului şi au efecte pentru perioade foarte lungi de timp trebuie luate cu consultarea unor specialişti, a unor comisii din care să facă parte arhitecţi, istorici, oameni de cultură“ crede deputatul liberal.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro