Administratie

Solutii sigure pentru problemele societatii noastre

24.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Interviu cu Ioan Tolan, pastor Biserica Adventistă

- Care este explicaţia epidemiei de violenţă  şi imoralitate cu care se confruntă societatea noastră ?
- Societatea noastră nu doreşte restricţii! Criteriile după care oamenii iau deciziile sunt: să îţi placă, să te simţi bine, să-ţi doreşti, să poţi realiza. Societatea a lepădat Legea lui Dumnezeu, acceptă gândirea individuală ca fiind supremă şi respinge orice restricţie motivând că oamenii vor să fie liberi. Oamenii vor să iubească în afara Legii lui Dumnezeu, respingând astfel standardul moralităţii. Ajungem astfel să glorificăm, prin mass-media, violenţa şi adulterul. Mintea copiilor şi a tinerilor de azi e plină de sex, violenţă, crime. Nici o emisiune ”nu mai e bună” dacă nu are asemenea scene; chiar emisiunile de ştiri sunt pline de asemenea secvenţe! Dacă un copil creşte vizionând zilnic ore în şir programe de felul acesta, ce va crede despre viaţă, moralitate, viitor, familie? Biblia este standardul dreptăţii, al neprihănirii. În Psalmii 111: 7-8 citim: „Lucrările mâinilor Lui sunt credincioşie şi dreptate; toate poruncile Lui sunt adevărate, întărite pentru veşnicie, făcute cu credincioşie şi neprihănire”. Poruncile lui Dumnezeu sunt întărite pentru veşnicie, adică nu sunt facultative, nu au fost date doar pentru generaţiile din antichitate ci pentru bărbaţi şi femei din toate timpurile.
Societatea a lepădat Legea lui Dumnezeu, acceptând gândirea individuală, respingând orice interdicţie morală, de aceea culegem astăzi roadele!
- Există o soluţie pentru a rezolva aceste neajunsuri sociale?
- Legea lui Dumnezeu stă la baza guvernării cereşti. Diavolul sau Satana, autorul răului, urăşte această Lege. El a declarat că nu este necesar să îl asculţi pe Dumnezeu, că libertate însemnează „fac ce vreau” şi aşa a pierdut Cerul şi prezenţa lui Dumnezeu şi tot aşa a amăgit prima pereche de oameni. În Geneza 3:1-6 este descrisă istoria amăgirii Evei şi apoi a lui Adam. Diavolul s-a folosit de aceleaşi minciuni susţinând că Legea lui Dumnezeu nu trebuie să fie norma de viaţă pentru om, că opinia omului e suficientă. Rezultatul îl ştim: pierderea Edenului, a păcii, a vieţii! Aţi întrebat de o soluţie! Soluţia este simplă: revenirea la ascultare de Dumnezeu, recunoaşterea autorităţii Sale! Dumnezeu şi nu omul este „Autoritatea finală”, El, Creatorul, Susţinătorul şi Mântuitorul nostru. Mai mult, tot El a intervenit pentru împăcarea noastră cu El, oferindu-ne posibilitatea fericirii atât aici pe pământul acesta cât şi revenirea la viaţa eternă pierdută de primii noştri părinţi.
- Dar Legea Morală nu şi-a încheiat valabilitatea la Cruce? Nu este creştinul supus doar legii iubirii?
- În Noul Testament ni se relatează că Isus a întărit cerinţele Legii prin propria Sa viaţă! El este modelul nostru mai ales că ne numim „creştini”! Isus spune în Matei 5: 17-18: „Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau proorocii. Am venit nu să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu va trece Cerul şi Pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.” Iată o declaraţie similară în Luca 16:17: „Este mai lesne să treacă Cerul şi Pământul decât să cadă o singură frântură de slovă din Lege”.
Legea lui Dumnezeu stă la baza guvernării Universului, ne arată binele şi răul. Ea nu a fost inventată de om şi nici nu poate fi desfiinţată de om. Noi suferim datorită nesocotirii acestei Legi! De exemplu, Legea spune „Să nu furi” (Geneza 20:15). Tot aşa cum mie nu-mi place ca altul să atenteze la bunurile mele, nimănui nu-i place să fie furat. Vedeţi? Legea este şi bună şi folositoare şi logică. Dacă societatea noastră ar înţelege şi accepta principiile ei nu ne-am confrunta azi cu atât de multe necazuri şi nenorociri. Ea este soluţia pe care Dumnezeu şi nu omul ne-o oferă! Mai mult, Dumnezeu ne-a promis că ne oferă şi iertare şi ne învaţă să ne iertăm unul pe altul; De asemenea, ne-a promis şi puterea de a asculta de El. În 2 Corinteni 12:9 apostolul Pavel scrie despre făgăduinţa pe care ne-a făcut-o Dumnezeu: ” Harul meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită”.
Având în vedere adevărul fundamental descris în 1 Ioan 4: 8, cum că „Dumnezeu este dragoste”, înţelegem că Legea lui Dumnezeu este legea iubirii. Primele patru porunci ne învaţă să iubim pe Dumnezeu, pentru că El este Creatorul, Susţinătorul şi Mântuitorul nostru, iar ultimele şase ne învaţă să iubim pe oameni, care sunt creaturile lui Dumnezeu şi egalii noştri. Dacă dorim cu adevărat soluţii corecte, viabile la problemele societăţii noastre, ele ne sunt oferite de Cel ce ne-a creat şi mântuit.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro