Informatii

Primaria marginalizata la vizitele reprezentantilor guvernului

25.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Primarul Aradului Gheorghe Falcă s-a arătat ieri extrem de nemulţumit de eforturile depuse de prefectura Arad de a ţine la distanţă instituţia primăriei de oaspeţii sosiţi de la Bucureşti, miniştrii secretari de stat sau alte oficialităţi ale guvernului.
Acesta a declarat că nu i se pare normal ca municipalitatea să nu poată să-şi prezinte proiectele sau să ceară sprijin pe anumite proiecte punctuale, în folosul cetăţenilor.
Cel mai recent exemplu în acest sens este vizita lui Decebal Traian Remeş, unde, în ciuda încercărilor de a ţine deoparte administraţia locală, Gheorghe Falcă a reuşit totuşi să-l prindă pe ministru în timp ce servea micul dejun. Primarul i-a prezentat acestuia problema pe care o reprezintă pentru municipalitate cele două canale care se află în proprietatea ANIF, respectiv Mureşel şi Ier, canale pentru care nu s-a făcut nimic în ultimii ani în vreme ce municipalitatea a cheltuit circa 60 miliarde lei pentru regularizarea şi salubrizarea celorlalte trei canale din municipiu care se află în proprietatea sa.
O altă problemă prezentată de edilul şef ministrului agriculturii este cea a unui proiect de hotărâre de guvern prin care municipalitatea să primească 650 de hectare de teren de la Institutul de Cercetări aflat în subordinea ministerului agriculturii, astfel ca toate problemele de fond funciar din municipiu să poată fi rezolvate.
„Acest teren poate fi dat municipalităţii, s-a discutat cu responsabilii de la institut şi din minister şi a fost chiar identificat. Proiectul trebuie avizat de ministerul agriculturii, a trecut deja de cel al internelor, aşa că în două trei săptămâni problema ar putea fi rezolvată, cerea ce ministrul ne-a şi promis de fapt“, a explicat Gheorghe Falcă.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro