Informatii

Paduricea ? un loc uitat de autoritati si napadit de mirosul greu al nepasarii si indolentei

25.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Ceea ce odată era unul dintre locurile de promenadă favorite, o mândrie a oraşului Arad, este în prezent un adevărat focar de mizerie şi o sursă inepuizabilă de mirosuri pestilenţiale. Vorbim despre Pădurice şi de lacul de acolo, care într-un oraş şi aşa sufocat de betoane şi într-o zonă a urbei fără prea multe alte alternative, pare a fi totalmente uitat de autorităţi.
De-a lungul timpului au fost vehiculate tot felul de destinaţii pentru zona în cauză, ni s-au promis proiecte care mai de care mai măreţe şi mai grandioase, dar, cel puţin până în prezent nu ne-am ales decât cu o pseudo-groapă de gunoi, un depozit de mătasea broaştei şi de fiare vechi aşa cum se poate vedea şi din imaginile alăturate.
În condiţiile în care împrejurimile sunt în plin proces de schimbare, nu este lipsit de interes să vedem care va fi soarta lacului şi a celor câţiva pomi care au învins până acum în lupta cu „betonificarea“ Aradului.
Fostul  Tricoul Roşu e la pământ li ni se promite acolo o frumoasă zonă rezidenţială, proiectul Monumentului Marii Unirii care trebuia să reconsidere întreaga zonă îl ştim doar de pe hârtie de câţiva ani, iar reabilitarea şi continuarea lucrărilor la clădirea din colţul străzilor Mareşal Antonescu şi Corneliu Coposu care va găzdui sediul CJA a fost doar anunţată cu surle şi trâmbiţe fără însă a se mişca un deget.
Aşadar cel puţin trei proiecte care ar putea rezolva într-un fel sau altul zona respectivă, toate trei vehiculate de ceva vreme, dar nici unul clarificat. Sperăm doar ca până la urmă să nu rămânem cu un luciu de apă infect încercuit de asfalt şi betoane care să străjuiască noua Catedrală Ortodoxă de la Podgoria, în detrimentul celor câţiva pomi şi a câtorva fire de iarbă care de altfel ar putea forma o oază de verdeaţă bine meritată în una dintre cele mai aglomerate zone ale oraşului.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro