Administratie

Proiectul de hotarare initiat de Rodica Borza a inflamat o sedinta a CLM ce parea ?de vacanta?

27.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Într-o şedinţă ordinară a Consiliului Local Municipal Arad, care a adunat pe ordinea de zi nu mai puţin de 33 puncte şi care a durat circa o oră, consilierii locali au găsit timpul şi energia necesare pentru a se certa, a se contra şi a părăsi spectaculos sala de şedinţe. Aşa cum era de aşteptat, singurul punct de pe ordinea de zi care a iscat controverse şi întreg spectacolul de care vă vorbeam a fost proiectul de hotărâre iniţiat de Rodica Borza şi care prevedea constituirea CLM Arad în parte civilă în dosarul deschis de DNA având ca obiect terenul fostei fabrici de zahăr. În argumentarea proiectului propus, Rodica Borza a informat CLM că în data de 27 iunie celebrul procuror Doru Ţuluş a trimis o cerere către CLM prin care solicită a se comunica suma cu care acest organism se constituie parte civilă. Consilierul local a subliniat că aleşii nu au fost informaţi asupra acestui aspect şi, mai mult, a susţinut că DNA ar fi primit un răspuns din partea CLM conform căruia nu există prejudiciu. Fără a pomeni nimic de cele sesizate de Rodica Borza, unul din funcţionarii primăriei, Florica Popa, a găsit de cuviinţă să îi răspundă că membrii comisiei care sunt în prezent acuzaţi de nereguli sunt aceeaşi care au negociat contracte ale municipalităţii şi în mandatul trecut, activitatea lor de atunci fiind apreciată de fosta administraţie, din care făcea parte şi Rodica Borza chiar prin acordarea unor distincţii. Florica Popa a mai făcut o trecere în revistă a unor contracte de vânzare similare din mandatul trecut, sumele încasate pe metru pătrat fiind cuprinse între 6,4 şi 16,5 euro. „Oamenii din comisie au fost profesionişti în mandatul trecut. Ţin să vă asigur că nu ne-am tâmpit într-un an”, a încheiat Florica Popa.
După această intervenţie, la o nouă solicitare a Rodicăi Borza de a lua cuvântul, consilierul PD Ovidiu Marian a izbucnit declarând că îşi rezervă dreptul de a nu îşi mai asculta colega din CLM, părăsind sala. Acesta a fost urmat de toţi consilierii PD, care în prealabil au votat împotriva proiectului iniţiat de Rodica Borza. De altfel, în afara domniei sale şi a consilierului PNL, Valentin Paul Neamţ, toţii aleşii locali prezenţi la şedinţă (17 din 23 – n.r.) au respins proiectul de hotărâre.
Pe de altă parte, toate celelalte proiecte cuprinse în ordinea de zi au fost votate, singurul care a întâmpinat opoziţie şi nu a trecut fiind cel legat de modificarea statului de funcţii al Filarmonicii arădene.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C. A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro