Informatii

Municipalul ? primul spital care renunta la serviciile externalizate

03.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Spitalul Municipal „sparge gheaţa” renunţând la unul dintre serviciile externalizate. După ce în urmă cu câţiva ani, încheierea unor contracte de prestări servicii cu diverse firme privind activităţi precum curăţenie şi cattering, în timp, externalizarea s-a dovedit a fi ineficientă în unele situaţii. Şi ne referim aici la serviciile de curăţenie prestate în cadrul Spitalului Clinic Municipal Arad, unde, în condiţiile în care tarifele erau în creştere, calitatea este diminuată, ajungându-se la întocmirea a „n” referate din partea personalului de pe secţii cât şi a pacienţilor nemulţumiţi de mizeria care trenează.
În condiţiile date, conducerea spitalului a luat decizia rezilierii contractului cu firma timişoreană care câştigase licitaţia pentru aceste servicii, în urmă cu zece ani şi reînfiinţarea serviciului de curăţenie cu personal propriu. „Am emis deja notificarea de reziliere a contractului pentru acest tip de servicii externalizate, aşadar, începând cu data de 20 august a.c. se va reînfiinţa serviciu propriu de curăţenie. Am ajuns la această măsură în condiţiile în care calitatea serviciilor era discutabilă, dat fiind numărul extrem de mic de personal al firmei contractante. Din cele 42 de persoane pe care le-a preluat prin contract în anul 1997, acum mai lucrează 12. Iar pentru un spital ca Municipalul, numărul acestora era extrem de mic. În condiţiile reînfiinţării serviciului propriu, reducem costurile şi creştem calitatea. Am scos deja 57 de posturi de îngrijire la concurs, număr de personal suficient pentru a asigura serviciile la un nivel normal”, afirmă ec. Carmen Lucuţa, manager al Spitalului Clinic Municipal Arad.
Demersul se bucură şi de acordul Autorităţii de Sănătate Publică, dr. Gabriela Ţârle, director al ASP susţinând: „Cazul Spitalului Clinic Municipal este primul în care o unitate sanitară renunţă la serviciile externalizate. Pentru spital e important ca lucrurile să meargă bine, ca serviciile să fie prestate la un nivel ridicat, iar aici, dacă conducerea spitalului consideră că situaţia se îmbunătăţeşte prin această măsură, noi nu avem nimic împotrivă”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro