Informatii

In cazul mortii suspecte de la Moneasa - Intoxicatia alimentara - pare a fi... drog

07.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Ancheta demarată de procurorii criminalişti şi poliţiştii arădeni cu sprijinul conducerii ASP Arad în desluşirea misterului celor şase tunisiene aduse de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică este în plină desfăşurare. După ce tânăra de 25 de ani a decedat, iar celelalte şase colege ale ei sunt încă la spital, alte cinci paciente au ajuns cu aceleaşi simptome pe paturile secţie de Primire Urgenţe. Potrivit doctorului Gabriela Ţârle, director general al ASP Arad, se exclude din start o intoxicaţie alimentară. Tuturor pacientelor le-au fost recoltate probe de sânge care au fost duse ulterior la un laborator din Timişoara pentru ca diagnosticul final să fie unul cât se poate de sigur.
Tunisiencele au vrut să părăsească spitalul
Ieri la orele prânzului, 11 femei erau internate cu tulburări grave hepatice, iar toate prezentau aceleaşi simptome: tulburări respiratorii, convulsii, dilataţii ale pupilelor. Cinci dintre ele însă şi-au mai revenit, motiv pentru care ele au vrut să fugă din spital, cu sau fără aprobarea cadrelor medicale. Fiind depistate la timp, pacientele au fost convinse în cele din urmă să mai rămână în unitate măcar până la venirea rezultatelor analizelor de sânge.
Înţepături de ace pe tot corpul
În urma investigaţiilor, medicii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean au depistat pe corpul pacientelor internate iniţial cu intoxicaţie alimentară, mai multe înţepături de ace de seringă, neexcluzându-se astfel posibilitatea ca acestea să se fi drogat. Vă reamintim că celor şase femei li s-a făcut rău după o noapte petrecută într-o discotecă din staţiunea Moneasa, unde au consumat atât băuturi răcoritoare cât şi… alcoolice. Concret însă, nu se ştie încă care a fost cauza exactă care a adus la înrăutăţirea stării lor de sănătate în asemenea hal. Echipa operativă de procurori criminalişti continuă cercetările, iar rezultatul necropsiei urmează să fie stabilit în cursul zilei de astăzi.
SC. Delphi Packard România SRL. – amendată cu un miliard de lei
Pentru buna desfăşurare a anchetei, s-a sesizat şi un echipaj al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, iar în urma verificările efectuate de către inspectorii ITM împreună cu reprezentantul Oficiului Român pentru Imigrări – Biroul Judeţean pentru Străini Arad, s-au constatat o serie de nereguli în incinta societăţii Delphi, filiala Ineu. Un număr de peste 200 de străini, prestau servicii la negru, fără documentele legale prevăzute de legislaţia muncii în vigoare.
„Având în vedere faptul că angajatorul a încălcat prevederile actului normativ, s-a aplicat o amendă contravenţională de 100.000 lei (adică 1 miliard lei – maximul prevăzut de lege), iar în actul de control s-au dispus măsuri pentru intrarea în legalitate”, a afirmat inspectorul şef ITM,  Jr. Amzulescu Marius.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro