Informatii

In cazul in care consilierii locali vor fi de acord - Cortegiile funerare nu vor mai avea dreptul sa circule pe drumurile publice !

10.08.2007 ⋅ 0 comentarii

„Interzicerea circulaţiei vehiculelor care transportă decedaţi în vederea înmormântării însoţite de cortegii funerare”, este unul dintre proiectele care va fi dezbătut la următoarea şedinţă de consiliu local.
Iniţiat de consilierul PNL Gheorghe Schill, proiectul este motivat de traficul intens din ultima perioadă de timp. În expunerea de motive din cadrul proiectului Gheorghe Schill subliniază că „în ultimii ani s-a constatat că prezenţa cortegiilor funerare pe drumurile publice pune în pericol viaţa şi integritatea corporală a cetăţenilor participanţi la cortegiu, datorită dificultăţii de deplasare a acestora, a numărului semnificativ de participanţi, a lăţimii considerabile pe care o ocupă cortegiile în mişcare. De asemenea, deplasarea cortegiilor funerare în municipiul Arad determină o stare de disconfort populaţiei, îndeosebi în zonele destinate locuinţelor, agrementului, recreerii odihnei şi tratamentului, generând întristare, nemulţumire anxietate.”
Din motivele enumerate mai sus, consilierul Gheorghe Scill propune interzicerea circulaţiei cortegiilor funerare în municipiul Arad în zonele destinate locuinţelor, tratamentului, odihnei, recreerii şi agrementului, precum şi pe celelalte drumuri publice pe care se constată o intensitate a traficului rutier.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro