Informatii

Chinezii sunt interesati de investitii in infrastructura judetului

16.08.2007 ⋅ 0 comentarii

În cursul acestei săptămâni, viceprimarul Alexandru Tiberiu Dekany a fost gazda unei delegaţii formată din patru oficiali chinezi din regiunea Hennan, localitatea KaiFeng.
Delegaţia chineză a fost reprezentată de directorul Camerei de Comerţ, subprefectul localităţii, arhitectul şef şi inspectorul şcolar al regiunii sus amintite.
Oaspeţii au dorit să discute cu autorităţile arădene oportunităţile de investiţii în judeţul Arad în domeniul construcţiilor şi al infrastructurii. De asemenea, oficialii chinezi au înaintat ideea înfrăţirii oraşelor KaiFeng, care are 900.000 locuitori şi Arad.
„Luni a avut loc o primă întâlnire între oficialii celor două localităţi, aceştia întâlnindu-se şi cu prefectul judeţului Arad. Dorinţa lor este de a începe o colaborare cu oraşul nostru, iar din cele prezentate dânşii s-au arătat foarte interesaţi de a investi în infrastructură. Noi suntem deschişi pentru colaborare, pentru că avem mult de învăţat de la dânşii, un exemplu elocvent ar fi faptul că aceştia au construit o autostradă de 2000 km într-un singur an”, a declarat Alexandru Tiberiu Dekany.
Localitatea KaiFeng se află în estul provinciei Hennan şi a fost una din cele 7 capitale antice din istoria Chinei. Pe vremuri, a fost centrul politic, economic şi cultural al ţării şi una din cele mai prospere metropole din lume.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro