Informatii

Titu Gheorghiof: ?50% din totalul sumelor venite ?n judetul Arad pentru ?nvatamant au mers spre primarii democrate?

17.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Deputatul liberal Titu Gheorghiof a declarat ieri în cadrul unei conferinţe de presă că acţiunea organizată de democraţii arădeni în această săptămână în cadrul căreia aceştia au mobilizat o parte din proprii primari să se plângă prefectului de faptul că sunt discriminaţi de actualul guvern în acordarea de fonduri pentru învăţământ, „a fost o acţiune nerealistă, de imagine şi ipocrită“.
Liberalul arădean şi-a susţinut afirmaţiile prin prezentarea unei statistici  care cuprindea toate fondurile alocate învăţământului arădean de guvernul Tăriceanu în ultimii doi ani, statistică care arată că primăriile PD au primit circa 50% din total fonduri, PNL 17,35% iar PSD 28%.
În plus, Gheorghiof  a mai subliniat: „Asaltatorii Prefecturii uită în mod deliberat că până în urmă cu câteva luni, ei au fost cei care gestionat prin ministrul Hărdău, toate alocările de fonduri din sistemul preuniversitar, inclusiv mare parte din bugetul pentru acest an care a fost întocmit în 2006. Mai mult, Inspectoratul Şcolar este încă condus de un membru PD, situaţie în care nu se poate presupune că nu ar fi susţinut interesele primarilor care îi sunt colegi de partid“.
Deputatul arădean a mai ţinut să precizeze că o parte din acuzele adresate de PD-işti nu au nici cel mai mic fundament în condiţiile în care primăriile sunt obligate prin lege să se ocupe de întreţinerea unităţilor şcolare aflate pe raza lor teritorială, banii care vin de la guvern fiind în fapt o suplimentare excepţională a fondurilor necesare.
„Practic aceşti primari îşi ascund incompetenţa în gestionarea bugetelor locale dând vina pe guvern. Sau poate sunt disperaţi pentru că s-au obligat faţă de anumiţi constructori cu sume de bani în speranţa că vor primi fonduri iar acum nu mai pot să se ţină de cuvânt“, a adăugat Gheorghiof. 

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro