Informatii

Investitii pentru servicii mai bune la CTP

20.08.2007 ⋅ 0 comentarii

„Extinderea sistemului GPS de management al traficului pentru parcul auto şi cel de tramvaie aparţinând CTP Arad”, a fost unul dintre proiectele care au fost adoptate la şedinţa de consiliu desfăşurată recent.
În prezent, Compania de Transport Public Arad, este unicul operator de transport în comun din municipiul Arad, dispunând de un parc auto de 407 unităţi, constituit din 202 tramvaie şi 205 autobuze. Reţeaua de transport public din oraş cuprinde 30 de trasee din care 8 trasee sunt deservite de autobuze şi 22 trasee sunt deservite de tramvaie.
Numărul de călătorii efectuate de transportul electric în anul 2006 s-a ridicat la 37,8 milioane, în medie având loc 105.000 de călători pe zi la o populaţie de circa 180.000 de locuitori. Pe aceste considerente, dar şi pentru atragerea de noi clienţi pentru compania de transport, primăria doreşte îmbunătăţirea serviciilor societăţii. Astfel s-a propus achiziţionarea de noi echipamente pentru tramvaie, panouri de informare pentru staţiile de tramvai, achiziţionarea de echipament pentru o nouă tehnică de calcul. Valoarea totală a investiţiei pentru achiziţia, implementarea şi configurarea sistemului este de 795.301,77 RON, echivalentul a 254.285 Euro, sursa de finanţare propusă fiind bugetul local şi alte surse atrase conform legii.
Valoarea beneficiului care se va realiza pe o perioadă de 7 ani de la implementarea sistemului este de 3.747.208,84 lei, echivalentul a 1.198.110 euro, această sumă rezultând din: creşterea încasărilor cu 2%;  economii de personal; venituri din activitatea de publicitate şi reclamă; economii din utilizarea echipamentelor de îmbarcare (echipamente care permit ca pe viitor să fie implementat sistemul de contactless ticketing).
Consilierul independent Edeleni Coloman nu a fost de acord ca această investiţie să fie făcută din fondurile consiliului local, precizând că nu consiliul local este beneficiarul: „Era mai corect ca investiţia să fie făcută de CTP, pentru că ei sunt cei care vor încasa profit din aceasta, nu consiliul local. Sau ar mai fi o soluţie: dacă tot investeşte consiliul local, atunci profitul să fie încasat de către consiliul local. Altfel această investiţie va afecta fiecare cetăţean, pentru că banii lor investiţi nu vor mai ajunge din nou la consiliul local…”, a spus Edeleni.
Printre altele, consilierul independent s-a arătat nemulţumit de managementul companiei: „Eu cred că la CTP ar trebui să se facă o analiză de management. Poate că unii directori de acolo au obosit…”
Propunerea lui Edeleni nu a fost luată însă în seamă, proiectul trecând la vot aşa cum a fost întocmit iniţial.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro