Informatii

Printr-un program initiat de Guvern - Mormintele eroilor din Lipova - curatate de voluntari

20.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Acţiune de curăţenie generală la cimitirele eroilor din oraşul Lipova. Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor a organizat, cu sprijinul Prefecturii Arad şi al Primăriei Lipova o tabără de voluntari pentru îngrijirea cimitirelor şi parcelelor de onoare din Lipova. 16 voluntari din mai multe oraşe ale ţării au omagiat, prin munca lor, pe cei care, prin sacrificiul suprem, au devenit eroi. Astfel în cadrul acestei acţiuni, care a durat o săptămână, voluntarii au îngrijit mormintele celor 99 de ostaşi români căzuţi în luptele din cel de-al Doilea Război Mondial, înhumaţi în parcela de onoare situată în „Cimitirul Eroilor din Ţarină”, troiţa din lemn din cadrul cimitirului, precum şi mormintele din obeliscul din Cimitirul ostaşilor sovietici din parcul central al localităţii.
Nu au fost uitate nici monumentul oreilor din primul război mondial din cartierul Şoimuş şi cel al elevilor eroi din detaşamentul Păuliş, unde se află osemintele a 45 de ostaşi români căzuţi în luptele din zilele de 14-20 septembrie, 1944.
Totodată a fost finalizată şi instalarea troiţei din lemn amplasată în cazarma unităţii militare 01191, pe locul fostului cimitir al elevilor eroi din Şcoala militară de subofiţeri Radna.
„Programul a fost iniţiat de Guvernul României, iar cheltuielile pentru grupul de voluntari au fost suportate tot de Guvern. Am investit şi noi 30-40 de milioane de lei”, ne-a spus primarul Lipovei – Viorel Popină.
Lucrările s-au finalizat sâmbătă, iar duminică voluntarii au fost transportaţi spre domicilii. 

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro