Informatii

Apar noile carduri europene de sanatate

20.08.2007 ⋅ 0 comentarii

De astăzi Casa de Asigurări de Sănătate reîncepe tipărirea şi distribuirea noilor carduri europene de asigurări sociale de sănătate.
„Emiterea noilor carduri nu anulează validitatea cardurilor emise anterior, acestea rămânând  valabile până la data expirării”, afirmă Ghoerghe Domşa, director al CAS Arad.
Persoanele care vor  solicita noul card  vor trebui să achite  contravaloarea acestuia, adică 4,36 de lei.
Distribuţia va  fi asigurată de Poşta Română , cardul fiind livrat solicitanţilor  ca scrisoare recomandată  simplă. Asiguratul  va primi avizarea prin poştă în termen  de 7 zile lucrătoare de la data depunerii cererii şi la adresa  indicată.  Cardul va fi livrat casei de asigurări de sănătate emitente în termen de 15 zile de la data trimiterea primului aviz în cutia poştală a asiguratului.
Valabilitatea cardului european  este de  şase luni şi  va putea fi folosit  numai în faţa autorităţilor sanitare  din ţara de destinaţie sau de tranzit pentru dovedirea  calităţii de asigurat  în România.
Cardul va permite asiguratului aflat în călătorie accesul la servicii medicale pe teritoriul ţărilor membre ale UE fără să mai fie necesară încheierea altei asigurări  private la sănătate. Cetăţenii români  vor beneficia de îngrijiri medicale în aceleaşi condiţii ca şi cele oferite cetăţenilor ţării respective de sistemul public de asigurări de sănătate.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: informat ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro