Informatii

Au ?nceput ?Zilele Aradului? - Cinci zile de distractie pentru aradeni

23.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Sărbătoarea Zilele Aradului, devenită deja o tradiţie pentru municipiul nostru, a început ieri. Prima acţiune din cadrul acesteia s-a desfăşurat ieri la orele 11,00, când arădenii au putut să facă turul Palatului Primăriei. Zeci de cetăţeni au răspuns invitaţiei de a vizita Sala Festivă, Galeria primarilor, biroul primarului şi turnul Primăriei. Până la biroul primarului ghidul grupului de arădeni a fost o funcţionară din cadrul primăriei. De la biroul primarului de invitaţi s-a ocupat edilul şef, Gheorghe Falcă. Acesta le-a prezentat în biroul personal o serie de acte administrative şi obiecte ce aparţineau Primăriei Arad în anul 1944, precum şi câteva proiecte pe care acesta le are în vizor pentru municipiu. De acolo cei prezenţi au putut să urce în turnul primăriei, însă numai câte patru persoane, acesta fiind neîncăpător pentru mai multe.
Mai târziu, la orele 14,00, în Sala Festivă a Primăriei Arad, au fost primite delegaţii străine ale oraşelor care sunt înfrăţite cu municipiul nostru: Zrenjanin din Serbia, Hodmezovasarhely, Pecs, şi Gyula din Ungaria.
Deschiderea oficială a Zilelor Aradului a avut loc la orele 20,00, la Baza Activ, unde au fost invitate mai multe personalităţi arădene, acordându-se titluri şi distincţii pentru acestea.
Pe tot parcursul zilei, în oraş s-a a avut loc Parada trăsurilor cu care au circulat personaje costumate în haine de epocă. Acestea i-au chemat pe arădeni să sărbătorească împreuna „Zilele Aradului” 2007.
Mai târziu arădenii au fost invitaţi la promenadă în parc şi pe Faleza Mureşului.
Pe toată durata sărbătorilor Zilelor Aradului, în Parcul Eminescu, au loc concerte de fanfară.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro