Informatii

Inspectorii OJPC ? la ?mpartit de ? amenzi

25.08.2007 ⋅ 0 comentarii

22.400 de lei reprezintă contravaloarea amenzilor aplicate recent de către inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor  în cazul a nouă agenţi economici  care comercializează ATV-uri, moped-uri, skyjet-uri, biciclete, patine cu rotile şi skateboard-uri.
„Au fost verificaţi 17 agenţi economici cu un asemenea obiect de activitate, iar controlul s-a încheiat cu 12 sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 avertismente şi 9 amenzi. De asemenea au fost oprite  temporar de la comercializare produse în valoare de 627.875 lei. Dintre deficienţele constatate de inspectorii OJPC trebuie amintite aspecte precum: certificate de garanţie  care nu cuprind menţiuni cu privire la drepturile consumatorilor şi nu atestă faptul că acestea nu sunt afectate de garanţia oferită, în certificatele de garanţie  nu erau menţionate elementele de identificare  a produsului, durata medie de utilizare şi termenului de garanţie acordat. S-a depistat comercializarea unor produse  fără informarea  consumatorilor asupra modalităţilor  de asigurare a garanţiei şi denumirea, respectiv adresa unităţii specializate în oferirea service-ului.
De asemenea au existat produse  expuse spre comercializare care să nu aibă  elemente de identificare. În altă ordine de idei, existau firme care nu aveau afişat la loc vizibil numărul de telefon TELCONS – telefonul consumatorului  cu apel gratuit, 0800080999”, afirmă ing. Ioan Hârlău, inspector şef adjunct al OJPC Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro