Informatii

Sambata seara - Zeci de mii de aradeni - la concertele organizate la strand de Zilele Aradului - Invitata speciala a fost solista internationala Jennifer Rush

27.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Peste 25.000 de arădeni au asistat sâmbătă seara la concertele desfăşurate pe Ştrandul Neptun, cu ocazia Zilelor Aradului. Muzică bună, bere, mititei şi alte gustări, zeci de comercianţi care vindeau fel de fel de suveniruri, focuri de artificii… Acestea au fost doar câteva dintre elementele care au întregit penultima seara, şi cea mai reuşită, spunem noi, din cadrul festivalului. Invitată specială în acest an a fost cunoscuta artistă internaţională Jennifer Rush.
Înghesuială la intrări
În jurul orei 20,00 la intrările de la ştrand erau formate cozi de zeci de metri de arădeni care se înghesuiau să pătrundă la ştrand, mai ales că un bilet costa doar 2,5 lei. Încă de la intrare se putea observa incinta locului de agrement era superaglomerată. Cu toate că recitalurile s-au susţinut pe scena amplasată în spatele bazinelor, aproape că la nici o terasă nu mai erau locuri libere.
În apropierea scenei, zeci de agenţi economici şi-au amplasat tarabe, comercializând produse de toate felurile, de la gustări până la băuturi alcoolice şi fel de fel de suveniruri.
Obscenităţi – „a la Mihai Mărgineanu”
Primele care au intrat pe scenă au fost fetele de la Heaven. Cu toate că publicul nu s-a adunat într-un număr atât de mare, pentru că formaţia Haven a fost cea care a deschis seara de concerte, recitalul a fost apreciat de cei prezenţi, care au dansat şi au cântat împreună cu cele două frumoase blonde. Au urmat Bere Gratis şi Sistem: Cei din urmă au reuşit să încingă atmosfera cu decorul montat pe scenă: butoaie în flăcări o schelă, jocuri de lumini. Aşa că publicul s-a dezlănţuit, dansând frenetic.
Singurul solist care a surprins în mod destul de neplăcut, cel puţin pe noi cei din presă şi credem că şi pe arădenii de vârsta a II-a a fost Mihai Mărgineanu. Cu toate că la concert au participat un număr destul de mare de adolescenţi, cântecele acestuia erau pline de înjurături şi fel de fel de cuvinte obscene. Acesta a susţinut un concert demn de ascultat numai acasă (pentru cei cărora le place genul), însă şi acolo cu pătrăţelul roşu, ca nu cumva vre-un copil să se apropie de televizor pentru a asculta inepţiile vulgare care-i ieşeau artistului pe gură.
Jennifer Rush a cântat mai bine de o oră
Jennifer Rush a ajuns la scenă la aproximativ 30 de minute după începerea concertului şi a stat, împreună cu membrii staff-ului care o însoţea într-un cort, pus la dispoziţie de organizatori şi păzit de trei angajaţi ai Departamentului de Pază şi Protecţie Arad (fostul Corp al Gardienilor Publici – n.r.). Jennifer Rush a solicitat organizatorilor o cabină curată în preajma scenei, pentru ea şi cei care au însoţit-o, pentru a sta înaintea şi după terminarea recitalului.
Concertul susţinut de Jennifer Rush a durat peste 60 de minute, iar piesa de rezistenţă a fost binecunoscutul hit „Power of love“, care a fost cântat împreună cu o bună parte dintre spectatori. Printre cei care au acompaniat-o instrumental pe solistă au fost şi doi români stabiliţi în Germania. Printre cei care au apreciat melodia sus amintită a fost şi edilul şef – Gheorghe Falcă, acesta invitând-o se soţia sa la dans în faţa scenei.
După terminarea concertului, Jennifer Rush s-a retras în cortul pus la dispoziţie de organizatori, unde stat aproape o oră. Cântăreaţa a recunoscut la plecare că este foarte obosită, mai ales din cauza drumului făcut până la Arad, care a durat 13 ore. „E o plăcere pentru mine să fiu la Arad. Este un oraş prietenos. Sunt pentru prima dată la Arad şi sper să nu fie şi ultima dată. Din câte am apucat să văd am remarcat arhitectura clădirilor, care este grandioasă de-a dreptul“, a declarat Jennifer Rush, după ce a concertat la Ştrandul „Neptun“.
Solista a fost cazată la singurul hotel de 4 stele din Arad şi a avut pretenţii legate doar de igienă. Ea ar fi insistat ca toate instalaţiile sanitare să fie curate şi dezinfectate, lenjeria să fie nouă şi să aibă suficiente prosoape noi. Cu toate acestea, solista a fost îndrumată, la un moment, de organizatori, la o toaletă ecologică din incinta ştrandului, însă a declinat „oferta“ organizatorilor. Pe parcursul zilei de sâmbătă, Jennifer Rush a comandat şi două sticle de şampanie, care i-au fost servite în camera de hotel. Cât timp a stat la Arad, Jennifer Rush a aflat şi despre vinurile de soi din zonă şi a spus că le va gusta. Cântăreaţa nu a formulat nici un fel de pretenţii culinare pe perioada şederii, cerând doar apă minerală plată, ceai, lămâi, răcoritoare, fructe şi cafea.
Jennifer Rush are 49 de ani, s-a născut la New York, dar s-a mutat în Germania, unde locuieşte şi în prezent. În 1984 a scos pe piaţă albumul „Ring of ice“ care a constituit marea ei lansare, deoarece conţinea piesa „The power of love“, care a şi devenit cel mai mare hit din anii 1980, dar şi una dintre cele mai mari balade ale muzicii pop. Albumul a avut vânzări de aproximativ 20 de milioane de bucăţi.
Robert Turcescu şi Oana Sârbu – spectatori la concert
Printre cei care au asistat la concertul susţinut de Jennifer Rush la Arad a fost publicistul şi realizatorul de televiziune Robert Turcescu, însoţit de Oana Sârbu.
Spectacolul s-a încheiat pe măsură cu un superb cu un foc de artificii care a peste 15 minute.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro