Informatii

Navala la ?catlane?

27.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Carne, în primul rând, aşa că vegetarienii, cu tot respectul, au fost excluşi,  cum se spune, „din servă“. De porc, de viţel, de vânat (cine n-a avut-o, s-a fript), şi „de altele“ cum au zis cei de la Covăsânţ, care au muncit la „cătlan“ în frunte cu primarul Traian Balint.
Au fost 16 1. „Cătlane“, nu le mai înşirăm, la care au luptat de la doctori, deh, „mâini fine“, Dorin Begher şi Dan Micluţa, până la echipa primăriei.  Cu Moni, secretara domnului primar, vâslind feroce în ceaun, asistată de consilieri, sau consiliere, cu Carmen având un şorţuleţ „bucătăros“, totul supervizat de purtătorul, de data asta, de lingură, Vali Mărginean.
În timp ce „şeful“, Gheorghe Falcă, încins tot cu un şorţ elegant, se agita pe lângă ceaunul „2007“, dând porţii. Alegătorilor. De ce „2007“? Pentru că atâtea farfurioare, pline, s-au savurat din pantraguelicul ceaun, „al doilea din România“ am fost asiguraţi, dar nu vă neliniştiţi că tot ardelenii l-au „ras“ şi pe primul.
Ne-a mai plăcut ceaunul „peştesc“, cu capete de somni, al celor de la „Port Artur“, bătaie pe ciorbă, furori făcând şi „cătlanul“ gospodărit de Ovidiu Balint şi Călin Moga, „regizaţi“ de Radu Dinulescu.
Un gând bun şi o lacrimă pentru Toni Paulik, pe care „spiritual“ l-am regăsit la standul lui Romică Dubăţ. Călcat la greu de „cătlănarii pălincari“.
Ne-au plăcut şi „nemţii“. El e Webur Teodor,  Virgil  pentru prieteni, ea e Măricuţa Lunguţ. Ne-au spus doar că au plecat din România în ’84 şi sunt stabiliţi în Nurnberg. Vin în fiecare an acasă şi de patru ani „se bagă“ şi la „cătlane“. Şi-au încercat puterile şi la Moneasa, la Adea, dar şi pe ştrand. Şi de data asta au făcut o „treabă“ nemţească. Au pornit-o încet, au dat şi un „şnaps“ dar „cătlanul“ a avut succes.
Aşa cum tot ceea ce a fost duminică pe ştrand a fost un succes. Cel care semnează aceste rânduri v-o garantează. Pentru că „documentarea“ şi „pozele“ i-au luat ceva timp. Iar când a vrut să „atace“ o porţie de tocană, a constatat că toate ceaunele erau rase.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Florin Coita ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro