Informatii

La aproape o luna de la incident, Nu se stie ?nca cu ce s-au intoxicat cele 12 tunisience

31.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Cele 12 tunisience care s-au intoxicat la începutul lunii august cu o substanţă rămasă necunoscută, dau încă mari bătăi de cap anchetatorilor. Primele rezultate ale testelor toxicologice care au fost primate miercuri nu au reuşit să facă lumină în acest caz.
Analizele  de laborator efectuate la Institutul de Medicină Legală Timişoara în primă fază, au  relevant faptul că  în organismul a trei dintre ele se afla, în cantităţi foarte mici, fenobarbital, cantitae care însă nu putea provoca intoxicaţia severă a acestora.
În aceste condiţii, anchetatorii vor trebui să aştepte rezultatele analizelor pe ţesuturi din organe, prelevate de la femeia de origine tunisiană care a decedat în noaptea de 4 spre 5 august, într-o cameră de hotel din Moneasa. Acest nou set de teste ar putea stabili cauza intoxicaţiei.
Totodată, rezultatele preliminare ale analizelor efectuate în cazul muncitoarei decedate, au relevant că aceasta nu a consumat substanţe halucinogene.
Primele cercetări efectuate de oamenii legii la faţa locului  în noaptea 4 spre 5 august, au scos la iveală faptul că femeia a petrecut, împreună cu colegele sale, într-una din discotecile din staţiune, până dimineaţă. La un moment dat i s-a făcut rău şi a fost urcată în camera sa, iar dimineaţă a fost găsită moartă. Toate cele 12 femei erau angajatele firmei „Delphi Packard“ din oraşul arădean Ineu. Firma asigură cazarea a o sută de angajate din Tunisia la un hotel din Moneasa.
Un alt aspect important este faptul că acestea aveau prescrise, de către un medic din ţara lor natală, medicamente care să le ajute să suporte variaţiile de temperatură, conform celor declarate de anchetatori. De asemenea, oamenii legii au mai spus că femeile s-au plâns în cadrul anchetei că au lucrat, în unele zile, chiar şi 14 ore, fără întrerupere.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro