Informatii

Zona verde de pe Bulevardul Revolutiei a devenit santier

01.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Unul dintre primele lucruri pe care le observă un străin de oraşul nostru în cazul în care vine la Arad pentru prima dată, sau după ce revine după o perioadă ceva mai lungă de timp, este faptul că Aradul a devenit un adevărat şantier. Se lucrează la trotuare - unde se lucrează -, se lucrează la clădiri, se lucrează la carosabil, se lucrează, mai nou, şi la înlocuirea conductelor de agent termic din centrul oraşului.
Arădenii au putut observa de câteva zile încoace, pe Bulevardul Revoluţiei, în zona cuprinsă între staţiile de tramvai Crişan şi Andrei Mureşanu, pe spaţiul verde dintre cele două sensuri de circulaţie, excavatoare, camioane, spărturi, conducte, muncitori, vânzoleală.
S-a excavat la o adâncime de aproximativ 1 metru, deşi sunt porţiuni unde s-a coborât şi mai mult, în locurile în care sunt „căminele“. S-au scos conductele, vechi de câteva zeci bune de ani, şi s-au „aşezat“ frumos la marginea carosabilului pentru a fi ridicate. Lângă cele vechi aşteaptă cele noi să fie sudate şi apoi coborâte în la locul lor, în canalul special amenajat pentru aceasta.
Lucrările de înlocuire avansează încet-încet, iar pietonii au fost nevoiţi ieri să ocolească utilajele de lucru, care s-au apucat să sape şi trotuarul care traversează Bulevardul Revoluţiei, în zona străzii Andrei Mureşanu.
Sigur, aspectul unui şantier în lucru în plin centrul Aradului nu are cum să ne mulţumească, chiar dacă respectivele lucrări de înlocuire a vechilor conducte, este unul cât se poate de necesar şi bine-venit.
„Este bine că se înlocuiesc ţevile de căldură. Măcar dacă s-ar reuşi să se reducă pierderile de căldură de pe traseu, de la producător până la consumator! Însă trebuie să avem grijă şi de spaţiul verde, pentru că aţi văzut şi dumneavoastră cu ce ne-am confruntat în această vară fierbinte, tocmai datorită faptului că nu mai avem grijă deloc de ceea ce ne înconjoară”, ne-a spus Gheorghe Popa, un domn cam la vreo 60 şi ceva de ani.
 Aradul arată tot mai mult şi, mai ales, în tot mai multe porţiuni, ca un şantier! O fi bine, o fi rău, vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciaţi, noi sperând doar ca aceste lucrări care se fac să dureze cât mai mult posibil, pentru confortul nostru.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. H. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro