Informatii

Universitatea de Vest ?Vasile Goldis? - Gazda taberei de pictura de la Castelul Macea

06.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Parcul Botanic şi Castelul de la Macea, din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” sunt gazda, în această perioadă, a unei tabere de pictură pentru tineret. La deschidere au participat prof. univ. dr. ing. Corneliu Maior, cancelar al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. Horia Turţă, reprezentant al Galeriilor Turnu de Apă, Ioan Cişeoan, viceprimar Macea, Gavril Buza şi alţi reprezentanţi ai localităţii Macea. Prof. univ. dr. ing. Corneliu Maior, cancelar al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, ne-a declarat că „Universitatea  este deosebit de bucuroasă să găzduiască şi în acest an o acţiune de amploare, cu tentă ecologistă, dar şi de educaţie. Este o acţiune unde participă alături de Universitatea noastră  importante forţe arădene angrenate în organizare. Aş aminti Galeriile Turnu de Apă, prin profesorul Horia Truţă, Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Arad, colegii noştri de la Parcul Natural Lunca Mureşului. Suntem bucuroşi să găzduim, ca în fiecare toamnă, la Macea, o asemenea acţiune, pentru că participanţii sunt în general tineri, studenţi, artişti plastici.
Participanţii vor vizita obiective culturale din Arad şi vor merge în mici excursii, cu caracter ecologic, în zona Parcului Lunca Mureşului. Per ansamblu întreaga acţiune are o dimensiune culturală şi educativă certă”.    
Menţionăm că, în data de 13 septembrie, la Galeriile Turnu de Apă, tinerii îşi vor prezenta creaţiile. De asemenea, am stat de vorbă şi cu câţiva tineri pictori care au venit în tabăra de la Macea:
Ana Catrinţaşu, din Arad: „Este o iniţiativă foarte bună”.
Diana Mihăilescu, din Alba Iulia: „Am fost invitată în tabăra de pictură de la Macea. Abia am venit, dar este bine că se organizează astfel de tabere”.  
Daniel Pădure, student, anul IV, arte plastice, Timişoara: „Nu ştiu ce voi picta, dar iniţiativa este foarte bună”.
Dacian Catrinţaşu, din Arad: „Eu sunt mai mult pe partea artistică, iar iniţiativa este lăudabilă”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro