Informatii

3000 de euro pentru carti de identitate false

07.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Două moldovence care au încercat să iasă din ţară folosind documente false au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră arădeni. Femeile s-au prezentat pe sensul de ieşire de la PTF Nădlac, prezentând la control cărţi de identitate româneşti. Pentru că au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora, poliţiştii au trecut la verificări mai ample, descoperind în cele din urmă că actele prezentate sunt false. Apoi au aflat că cele două persoane se numesc Rodica B., în vârstă de 22 de ani şi Ana U., de 46 de ani, ambele din R. Moldova.
Cele două femei au intrat legal în România prin P.T.F. Albiţa, în urmă cu câteva zile. Ele au declarat că au obţinut documentele false prin intermediul unui cetăţean român, ale cărui date de identitate nu le cunosc, urmând ca, după ce ajungeau la destinaţie, să-i plătească acestuia 3000 de euro fiecare. Moldovencele susţineau că intenţionau să se deplaseze în Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă.
„Rodica B. şi Ana U. Sunt cercetate sub aspectul săvarşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.  La finalizarea cercetărilor vor fi prezentate procurorului de pe lânga Judecătoria Arad, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a declarat ofiţerul Alexandra Reţegan – purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro