Informatii

Barroso: Sunt multumit de progresele Romaniei, dar cred ca trebuie sa continue reformele

07.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, joi, la Sibiu, că este mulţumit şi bucuros că România a realizat progrese, dar că drumul început trebuie continuat, în vederea realizării reformelor.
‘Am cerut autorităţilor să nu se relaxeze, ci să continue reformele. (…) Suntem foarte mulţumiţi de progresele României, dar, totodată, am cerut autorităţilor să continue reformele în vederea procesului de modernizare pentru un stat foarte important al Uniunii Europene’, a spus oficialul, într-o conferinţă de presă care a urmat întâlnirii sale cu primarul Sibiului, Klaus Johannis, şi care a precedat zborul său spre Bucureşti, unde urmează să rostească un discurs în faţa camerelor reunite ale Parlamentului.
Ca aspect pozitiv, el a mai remarcat că, în România, numeroase forţe politice se declară în favoarea integrării europene şi s-a declarat convins că această susţinere va creşte în perioada următoare.
Preşedintele CE, prezent la Sibiu la cea de-a treia Adunare Ecumenică Europeană, a mai apreciat că acest eveniment este un punct de turnură nu doar pentru oraşul transilvănean, ci pentru întreaga Românie, adăugând că, prin prezenţa sa, doreşte să aducă un tribut dialogului dintre culturi şi religii.
De asemenea, Barroso şi-a exprimat convingerea că, după încheierea Adunării de la Sibiu, se vor vedea efectele durabile ale acestei manifestări şi că delegaţiile participante la întrunire ‘vor răspândi în întreaga Europă ceea ce au văzut şi au discutat aici’.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: inf ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro