Informatii

Biserica din satul Avram Iancu va fi finalizata in doi ani

12.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iosif Matula, s-a deplasat în comuna Vârfurile, pentru a evalua stadiul lucrărilor de construcţie la biserica din satul aparţinător Avram Iancu. „În urmă cu un an de zile am participat la punerea pietrei de temelie a noii biserici şi am dorit să văd cum progresează construcţia lăcaşului de cult. Am fost plăcut surprins să văd că ridicarea bisericii se face într-un ritm alert, datorită implicării primarului Radu Giurgelea şi a feţelor bisericeşti”, a spus Iosif Matula.
Necesitatea construirii unei noi biserici în Avram Iancu a apărut ca urmare a degradării celei existente, veche de 100 de ani, care s-a erodat în timp din cauza terenului pe care a fost construită.
Într-o primă fază, Composesoratul din Avram Iancu a alocat suma de 1,5 miliarde lei pentru construirea noii biserici, bani necesari pentru anul 2006. Consiliul Judeţean Arad a alocat în anul 2006 suma de 55.000 lei, iar în anul 2007 suma de 20.000 lei.
Până acum, construcţia a fost ridicată până la acoperiş. Biserica va fi finalizată în totalitate în aproximativ doi ani.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro