Informatii

Cod galben si pentru judetul Arad

13.09.2007 ⋅ 0 comentarii

* Prefectura spune că încă nu au fost semnalate inundaţii

Meteorologii şi hidrologii nu ne dau veşti bune pentru perioada imediat următoare. Codul galben de atenţionare a fost transmis în mai multe judeţe ale ţării printre care şi Aradul. Precipitaţiile din următoarele ore pot atinge în unele zone şi cantităţi de peste 45 l/mp, iar pe unele râuri există pericol de viituri. Ploile vor avea caracter de aversă şi se vor semnala descărcări electrice şi intensificări ale vântului.
Pericolul de inundaţii este determinat de precipitaţiile însemnate cantitativ. De asemenea, pe râurile mici, inundaţiile locale pot fi cauzate şi de blocaje artificiale ale albiilor, neîntreţinute corespunzător.
Reprezentanţii Prefecturii Arad ne-au informat că, deşi au fost date avertizări cu cod galben şi la Arad, în judeţul nostru deocamdată nu au fost semnalate deosebite. „Deocamdată nu am fost informaţi să existe probleme în judeţul nostru, deşi şi Aradul este printre judeţele care au fost avertizate cu codul galben”, a spus Daniel Dascălu – purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad.
Avertizările sunt valabile până pe data de 14 septembrie, când, din datele oferite de meteorologi vremea se va îmbunătăţi. Însă până atunci există riscul producerii de viituri pe râurile mici şi pe cursurile superioare ale râurilor, cu depăşiri ale cotelor de atenţie.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro