Informatii

De ziua lor, pompierii s-au prezentat aradenilor

14.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Ziua de 13 septembrie a rămas în conştiinţa neamului românesc ca o pagină importantă de curaj şi sacrificiu. În urmă cu 159 de ani, în lupta din Dealul Spirii, ostaşii pompieri din Bucureşti, conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, s-au opus trupelor invadatoare otomane, venite să curme aspiraţiile de libertate ale Revoluţiei Române de la 1848. Şi au făcut-o cu sacrificiul propriei vieţi, după o încleştare inegală, acoperindu-se în acest fel cu glorie nepieritoare. Această zi este cunoscută în memoria neamului românesc ca "Ziua Pompierilor din România“. De altfel, în semn de recunoştinţă, în anul 1900, chiar pe locul crâncenei bătălii a fost ridicat „Monumentul pompierilor“.
Ca în fiecare an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“ Arad, structura sub care sunt reuniţi pompierii arădeni, a sărbătorit „Ziua Pompierilor din România“. În faţa Palatului Administrativ din oraşul nostru, pompierii arădeni au oferit arădenilor „un crâmpei“ din munca lor. Oamenii care sunt chemaţi primii în situaţii de urgenţă, fie că sunt incendii, inundaţii sau cataclisme şi-au prezentat o parte din tehnica din dotare. O maşină de intervenţie în caz de incendiu a fost parcată într-una din căile laterale de acces spre Palatul Administrativ, în timp ce o autospecială pentru descarcerare în caz de accidente părea gata-gata să pornească spre o nouă solicitare. Corturile militare, necesare în cazul unor intervenţii care necesită adăpostirea populaţiei în cazuri de evacuare au fost şi ele instalate în centrul oraşului.
Pompierii arădeni au făcut şi o demonstraţie de acţiune în caz de intervenţie. Din turnul Palatului Administrativ, au fost instalate corzi pe care mai mulţi angajaţi ai pompierilor au coborât, asemenea celor mai încercaţi alpinişti. De asemenea, a fost instalată şi o saltea necesară în situaţii de urgenţă, când persoanele aflate în pericol nu pot fi salvate altfel, decât sărind de la etaj. Pompierii arădeni au sărit de la etajul I al Palatului Administrativ, demonstraţia fiind una nu foarte spectaculoasă, însă eficientă.
Pentru efortul continuu şi implicarea, disciplina şi devotamentul de care dau dovadă, pompierii arădeni militari, dar şi civili deopotrivă, merită respectul, stima şi preţuirea noastră, a concetăţenilor lor.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M.Herţa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro