Informatii

Melinte cere publicarea banilor cheltuiti cu ?Zilele Aradului?

15.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Marian Melinte, vicepreşedinte al PSD Arad, consideră că, „la două săptămâni de la solicitarea adresată Executivului Local în vederea publicării cheltuielilor angajate cu prilejul Zilelor Aradului, oficialii Primăriei se fac în continuare că lucrează la „întocmirea unui raport”, în timp ce presa dezvăluie – folosind surse din cadrul aparatului propriu al Primăriei – cum au fost cheltuiţi banii publici”.
Marian Melinte spune că, „în condiţiile în care edilul Gheorghe Falcă s-a retras peste ocean, sub aripa protectoare a soacrei sale, cei doi viceprimari nu au fost capabili să ofere transparent nişte date pe care oricine le-ar considera de bun simţ: bugetul total alocat manifestărilor dedicate Zilelor Aradului, onorariile plătite artiştilor, cheltuielile de publicitate şi pentru promovarea evenimentului. De asemenea, nici unul dintre cei doi viceprimari care conduc prin rotaţie municipiul în lipsa lui Gheorghe Falcă nu a avut bunăvoinţa să verifice de ce au fost puşi arădenii să plătească bilete de intrare la Ştrandul Neptun după ora de la care Consiliul Local a hotărât ca accesul să se facă gratuit”.
„Spuneam atunci când am solicitat lista cheltuielilor că viceprimarul Tiberiu Dekany are acum prilejul să demonstreze că nu este complicele lui Gheorghe Falcă în aceste afaceri, aşa cum ar putea crede arădenii. Vicele liberal nu a luat însă atitudine, rezumându-se să promită că angajaţii Primăriei vor întocmi un raport. La ce este necesar un raport când Dekany putea foarte simplu să facă nişte copii xerox ale contractelor încheiate cu impresarii artiştilor şi ale facturilor primite de la furnizorii bunurilor şi serviciilor achiziţionate de Primărie?” – se întreabă vicepreşedintele PSD Arad Marian Melinte. Acesta susţine că sumele vehiculate în presă, dacă sunt reale, aruncă din nou Primăria într-o lumină nefavorabilă, cuantumul unora dintre cheltuieli fiind de-a dreptul batjocoritoare pentru arădeni. „Este inadmisibil să plăteşti peste 150 de milioane de lei pe transportul cântăreţei Jennifer Rush prin Arad. Şi asta pe lângă onorariul ce a depăşit un miliard şi jumătate de lei”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro