Administratie

Strategii de dezvoltare pentru microregiunile din zona de Vest

20.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest - ADR Vest, în parteneriat cu Centrul de Asistenţă Rurală - CAR a organizat, în cadrul proiectului StrategVest, la Timişoara, conferinţa “Elaborarea unei strategii de dezvoltare locală la nivelul autorităţilor publice din Regiunea Vest”.
La acest eveniment a fost prezent domnul Horia Irimia, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei, autor al lucrării „Dezvoltare locală. Elemente fundamentale” în care este prezentată o metodologie de elaborare a unei strategii de dezvoltare locală.
În cadrul acestui eveniment echipa de proiect a prezentat metodologia de elaborare a unei strategii de dezvoltare locală utilizată în cadrul proiectului pentru cele 4 comunităţi selectate: oraşul Anina, microregiunea Sântana, microregiunea Timiş - Torontal şi microregiunea Valea Jiului. Participanţii au fost reprezentanţi ai autorităţilor publice din Regiunea Vest care sunt interesaţi de o posibilă metodologie care să fie utilizată în procesul de elaborare a unei strategii de dezvoltare locală, indiferent dacă este vorba de un municipiu, un oraş, o comună sau o asociere de unităţi teritorial administrative.
Proiectul StrategVest – „Strategii locale pentru oportunităţi globale şi pentru un viitor european al comunităţilor locale din Vestul României: întărirea capacităţii de elaborare şi implementare a strategiilor de dezvoltare socio-economică la nivel local în Regiunea Vest” – este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Phare 2004. Obiectivul principal al proiectului StrategVest îl reprezintă întărirea capacităţii de elaborare şi implementare a strategiilor de dezvoltare locală a autorităţilor locale din Regiunea Vest.
Până în acest moment în cadrul proiectului au fost inventariate şi analizate ex-ante strategiile de dezvoltare existente la nivelul comunităţilor din Regiunea Vest, selectarea cele 4 comunităţi implicate în proiect, dar şi lucru propriu-zis la elaborarea celor 4 strategii de dezvoltare.
Între etapele viitoare ale proiectului se numără finalizarea celor 4 strategii de dezvoltare locală la care se lucrează şi elaborarea ghidului metodologic despre elaborarea unei strategii de dezvoltare locală.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro