Informatii

Un cartier nou se contureaza in Micalaca

20.09.2007 ⋅ 0 comentarii

128 de apartamente pentru tineri
Şantierul ANL Micalaca Est a început luna trecută, iar aici se vor ridica 4 blocuri pentru familiile de tineri până la 35 de ani. Este vorba în total de 128 de apartamente cu 1 şi 2 camere, care au termen de finalizare  24 de luni.
Construcţia blocurilor este finanţată de Agenţia Naţională pentru Locuinţe iar Primăria Municipiului Arad va asigura din bugetul local realizarea reţelelor de utilităţi în zonă.
Un alt grup de blocuri ANL pentru tineri, cu încă 128 de apartamente se afla în fază de proiect, studiile de fezabilitate fiind deja aprobate.   
După încheierea investiţiei, apartamentele din blocurile ANL vor fi repartizate cu chirie solicitanţilor în funcţie de criteriile stabilite de Consiliul Local Municipal, pe baza prevederilor legale. Perioada de depunere a dosarelor se va stabili de Consiliul Local. Situaţia socială a fiecărui solicitant este evaluată de o comisie pe baza unei grile de punctaj, în funcţie de numărul de membrii din familia respectiva, în ce condiţii locuieşte în prezent, dacă a mai avut cereri depuse pentru locuinţă la Primărie, etc.
„Ne bucurăm că în Arad sunt multe construcţii noi”
Arădenii din zona Micălaca cu care am stat de vorba au avut o părere foarte bună despre investiţiile în curs de realizare: „Este foarte bine că se construieşte, ne bucurăm să vedem că în Arad sunt tot mai multe construcţii noi. Am văzut că s-au realizat mai multe blocuri de locuinţe în ultima vreme. Pentru tineri este o idee foarte bună, pentru că în ziua de azi dacă nu ai bani şi nici nu ţi se facilitează cumva cumpărarea unui apartament nu îţi poţi permite să ai o casă”, ne-a spus – Maria Indricău – o pensionară din zonă.
In Arad au fost construite până în prezent 96 de apartamente din fonduri ANL, în cele 6 blocuri (albastre) din cartierul Micalaca III. Trei dintre blocuri, 48 de apartament cu 1 si 2 camere au fost predate locatarilor la sfârsitul anului 2007.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: inf ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro