Sport

(O)pozitie (ne)fireasca

28.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Ce dracu’ ai putea să spui după ce UTA se face de râsul fotbalului românesc în cupă, fiind singura echipă de prim eşalon eliminată de o divizionară C. Şi culmea nu de una care să cocheteze cu promovarea sau primele locuri, ci tocmai cu ciuca bătăilor seriei a VI-a, celebra „Sănătatea“ Cluj.
Ce o fi fost în mintea purtătorilor de tricouri alb-roşii când au intrat pe islazul de la Someşeni? S-au gândit la un fel de excursie, de picnic, că doar ei sunt mari fotbalişti de Liga I, şi clujenilor trebuie să le tremure chiloţii şi să le clănţăne dinţii în gură când îi văd? Să fim serioşi…
Alde Gaşpar&compania, veniţi de la muncă sau de la şcoală, nu numai că nu au tremurat, ci au „murit“ pe teren, conştienţi că e şansa vieţii lor să bată o legendă a fotbalului românesc. De şase ori campioană şi de două ori câştigătoare a cupei. O să repet cifrele astea până în pânzele albe, pentru că trebuie să le ştie şi cei care semnează statele de plată, cică în calitate de fotbalişti, ha, ha, ha, pe sume grase şi pe degeaba la UTA. Adică la un club adevărat, nu pritocit de armată, miliţie sau securitate în anii stalinismului, ci înfiinţat de un baron care a iubit enorm fotbalul şi Aradul.
Un club de istoria şi tradiţia căruia şi-au bătut joc toţi cei care au intrat pe teren în „istorica“ partidă de la Someşeni. De ei se leagă un rezultat, greu de spălat de toată apa de pe Mureş (sau de pe Someş?), pe care fanii UTA-ei (foto) nu îl vor ierta prea uşor. Singurul lucru care mă bine dispune e că în biografia lor de mari fotbalişti, „bravii“ combatanţi ai coşmarului de miercuri, vor avea trecute cuvintele magice „Sănătatea Cluj“! Cât despre profesionalism, seriozitate, respect, dăruire, ambiţie, determinare, hai să fim serioşi!

P.S. Despre antrenorul Marius Lăcătuş, numai de bine. Conduce cu „mână de fier“ o echipă care nu joacă nimic, fricoasă, speriată, timorată şi rudimentară în exprimare. A te agăţa de câte un rezultat norocos, dând vina pe arbitri şi pe comploturi imaginare, te împinge în zona penibilului. Demisia ar fi un gest de minimă eleganţă!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Fanu’ ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro